Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande izdara pietiekoši, lai pārspētu Argentīnu

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande izdara pietiekoši, lai pārspētu Argentīnu
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes izlase šodien aizvadīja ne to labāko maču, taču izdarīja pietiekoši, lai Regbija čempionāta trešajā kārtā ar 46:24 pārspētu Argentīnas valstsvienību, svinot trešo uzvaru trijās spēlēs.

Jaunzēlandes un Argentīnas mačs atklāja Regbija čempionāta trešo kārtu un šī spēle norisinājās "Trafalgar Park" arēnā, kura bija uzņēmusi vairākus 2011. gada Pasaules kausa mačus, bet līdz šim "All Blacks" tajā nekad vēl nebija spēlējuši.

Spēles ievadā abas komandas rādīja nervozu un tāpēc – mazliet haotisku spēli, taču pie punktiem pirmie tika jaunzēlandieši, kad Ričijs Mounga realizēja sodu. Nikolā Sančezam, kurš šajā spēlē varēja kļūt par visu laiku rezultatīvāko argentīniešu spēlētāju, arī bija iespēja gūt trīs punktus, taču viņš savu iespēju nerealizēja.

Tiesa, ko neizdarīja Sančezs, to izdarīja Ramiro Mojano, kurš izrāvās uz priekšu, piezemējot bumbu mājnieku ieskaites zonā un izvirzīja Argentīnu vadībā. Ilgi gan viņiem to neizdevās noturēt, jo Nehe Milners-Skaders atbildēja ar līdzīgu izrāvienu, taču kopumā viesi pirmajā puslaikā mēģināja turēt līdzi.

Argentīnas izlasei vairākas reizes izdevās pārraut aizsardzības līniju taču pie vēl viena piezemējuma viņi tikt nespēja, lai arī vienā no epizodēm bumba bija nogādāta ieskaites zonā, taču pirms piezemēšanas argentīnietis ar kāju pieskārās laukumu ierobežojošajai līnijai un tāpēc šos piecus punktus tiesnesis neieskaitīja.

Jaunzēlande tikmēr, uzbrukumā darbojoties viļņveidīgi un, iespējams, ne pārāk koncentrējušies, guva vēl vienu piezemējumu, kad Tīdžejs Perenera nogādāja bumbu ieskaites zonā. Savukārt puslaiks tika noslēgts ar Mounga vēl vienu precīzu soda sitienu, kas deva 11 punktu pārsvaru – 18:7.

Otro puslaiku viesi sāka ar tādu pašu agresivitāti un spiedienu kā spēlēja pirmajā mača daļā un vairākas reizes sagādāja grūtus brīžus Jaunzēlandes komandas aizsargiem, bet Nikolā Sančezs atrada ceļu uz ieskaites zonu. taču "All Blacks" kapteinis Kīrens Rīds drīz vien atbildēja ar to pašu, nedaudz atvēsinot argentīniešus.

Mača turpinājums arī tika aizvadīts tieši pēc šāda scenārija, proti, Argentīna mēģināja panākt mājniekus, bet tie, savukārt, tiklīdz sajuta briesmas, ātri atbildēja ar piezemējumu, turot komfortablu pārsvaru.

Piezemējumus guva Emiliano Bofeli argentīniešiem, Šenons Frizels un Džeks Gūdhjū jaunzēlandiešiem. Mača beigu rezultāts – 46:24.

Savukārt Nikolā Sančezs šajā mačā beigu beigās guva 14 punktus, kļūstot par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Argentīnas izlases rindās.

2018. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZPAP
1.Jaunzēlande3300124:4914
2.DĀR210153:535
3.Argentīna310277:994
4.Austrālija200225:780