Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"All Blacks" sagrauj Itāliju

Šodien tika aizvadītas otrās dienas spēles pasaules kausa izcīņā regbijā, kas norisinās Francijā. Iespaidīgu uzvaru izcīnīja Jaunzēlandes jeb "All Blacks" komanda, kas ar 76:14 sagrāva nebūt ne vājo Itālijas valstsvienību.

Jau no pirmajām minūtēm jaunzēlandieši dominēja un spēja uztaisīt piezemējumus Itālijas laukuma pusē. Puslaiks noslēdzās ar 43:7, bet visa spēle - ar 76:14 Jaunzēlandes labā. Mača laikā jaunzēlandieši spēja 11 reizes piezemēties pretinieku zonā, kamēr itāļi atbildēja vien ar diviem piezemējumiem. Nākamo spēli Jaunzēlande aizvadīs 15. septembrī, kad tiksies ar vienīgo šīs pasaules kausa izcīņas debitanti Portugāli.

Vēl pārliecinošāku uzvaru izcīnīja Austrālijas izlase, tiesa, pretinieks viņiem bija vājāks nekā Jaunzēlandei. Japānas komanda austrāliešiem zaudēja ar 3:91. Austrālieši pavisam realizēja 13 piezemējumus. Pirmais puslaiks vēl noslēdzās ar daudz maz cienīgu rezultātu (3:23), bet otrajā cīņas daļā fiziski spēcīgie austrālieši vienkārši "iznīcināja" japāņus. Nākamā spēle Austrālijai 15. septembrī ar nopietnāku pretinieku - Velsu.

Visbeidzot pēdējā dienas spēlē nedaudz samocītu sniegumu parādīja šī brīža pasaules čempioni angļi. Mačā ar ASV pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 3:3. Tiesa, angļi saņēmās un 40 minūšu garo puslaiku noslēdza ar 21:3 savā labā. Otrajā spēles daļā ASV regbisti atbildēja ar vienu piezemēju, taču ar to bija krietni par maz, lai kaut ko būtiski mainītu - 28:10 Anglijas uzvara. Jāatzīmē, ka Anglija par izcīnīto uzvaru ieguva četrus punktus, taču (atšķirībā no Jaunzēlandes un Austrālijas) nespēja izcīnīt piekto (bonuspunktu), jo nepiezemējās pretinieku zonā vismaz četras reizes (viņi to paveica trīsreiz). Nākamo maču Anglija aizvadīs 14. septembrī, kad tiksies ar DĀR izlasi.

Rīt pasaules kausa izcīņā tiks aizvadītas četras spēles. Velsa tiksies ar Kanādu, DĀR ar Samoa, Skotija ar Portugāli, bet Īrija ar Namībiju.

Pasaules kausa izcīņa regbijā (Francija).
A grupa (8. septembris).

Anglija - ASV 28:10 (21:3)

B grupa.
Austrālija - Japāna 91:3 (23:3)

C grupa.
Jaunzēlande - Itālija 76:14 (43:7)

Izmantotie resursi:
www.bbc.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-10 18:12, pirms 17 gadiem
regbijam vajag savu sadaļu esportā...nu,vismaz uz pasaules čempja laiku...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.