Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kenija turpina perfekti, Tunisija pārspēj Zimbabvi

Kenija turpina perfekti, Tunisija pārspēj Zimbabvi
Foto: rugbyafrique.com/

Turpinoties 2018. gada Āfrikas Zelta kausa izcīņai regbijā pie savas trešās uzvaras tika Kenijas izlase, kas ar 38:22 pārspēja Ugandu, bet Tunisija savās mājās ar 18:14 tika galā ar Zimbabvi.

Šajā nedēļā, kas šķīra Āfrikas Zelta kausa izcīņas spēļu dienas, norisinājās ļoti interesanti notikumi, turklāt, nevis laukumā, bet gan ārpus tā. Precīzāk, uz Tunisijas ielām. Proti, Zimbabves valstsvienība, ierodoties gaidāmās spēles norises vietā attiecās iemitināties uzņemošās puses piedāvātajā viensīcā, uzskatot, ka tā ir neatbilstoša viņu līmeņa komandai. Savukārt Tunisijas regbija savienība, nespējot laicīgi noreaģēt uz situāciju, neatrada viesnīcu, kas apmierinātu zimbabviešus. Kā rezultātā Zimbabves izlasei nācās vienu nakti pavadīt uz ielas, pie tam, vārda tiešā nozīmē.

Iejaucoties Āfrikas regbija savienībai, situācija gan tika atrisināta, lai gan, kā vēlāk izteicās Tunisijas puse, viesu komandas delegācijas vadītāja nepatiku pret pirmo viesnīcu izraisīja pārāk lēnais Internets, kā arī tas, ka viesnīcā neesot bijis baseins.

Iespējams, ka šis incidents nospēlēja savu lomu, taču mājnieki jau no mača pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā un šādā pozīcijā arī noslēdza maču. Tiesa, pa vidu Zimbabve spēja izvirzīties vadībā ar 14:5, taču spēles izskaņa un izšķirošie mača momenti pagāja Tunisijas komandas zīmē.

Jāpiebilst, ka Tunisijas izlasei šī bija svarīga uzvara ne tikai no turnīra tabulas viedokļa, bet arī no psiholoģiskā aspekta, jo turnīra pirmajā spēlē viņi piedzīvoja pamatīgu sakāvi, ar 0:118 atzīstot Namībijas pārsvaru.

Uz šo brīdi vienīgā komanda, kas varētu apšaubīt Namībijas pretenzijas uz pirmo vietu ir Kenija, kurai, tāpat kā namībiešiem, trijās spēlēs ir trīs uzvaras. Pēdējā no tām – 38:22 pret šī brīža turnīra vājāko komandu Ugandu. Tiesa, Kenijai ir par diviem punktiem mazāk, jo Namībija visās trīs spēlēs ir tikusi pie bonusa punkta, kamēr kenijiešiem tas ir izdevies tikai vienu reizi.

Pēc šiem mačiem Āfrikas Zelta kausa izcīņā ir ieplānots gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums, jo nākošo spēļu kārtu komandas aizvadīs 4. augustā. Tieši tad arī norisināsies izšķirošā turnīra fāze, kad pēdējās trijās kārtās arī noskaidrosies galīgais vietu sadalījums. Potenciālā turnīra "finālcīņa", kurā par pirmo vietu varētu cīnīties abas galvenās turnīra favorītes, Namībija un Kenija, ir ieplānota 18. augustā.

Atgādināsim, ka Āfrikas Zelta kausa izcīņas uzvarētājs saņem automātisko ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu regbijā, kas norisināsies Japānā. Savukārt otrās vietas ieguvējs saņems iespēju spēlēt "pēdējās cerības" turnīrā, kur kopā ar vēl trim citām komandām (Kanādu, Honkongu un, visticamāk, Vāciju) cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz četrgades nozīmīgāko regbija turnīru.

Āfrikas Zelta kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
NamībijaUganda55:6
ZimbabveMaroka23:23
NamībijaTunisija118:0
MarokaKenija24:28
KenijaZimbabve45:36
MarokaNamībija7:63
KenijaUganda38:22
TunisijaZimbabve18:14
UgandaTunisija
ZimbabveNamībija
UgandaMaroka
KenijaTunisija
TunisijaMaroka
NamībijaKenija
UgandaZimbabve
#KomandaSUNZPAP
1.Namībija3300+22315
2.Kenija3300+2913
3.Tunisija2101-1144
4.Zimbabve2012-133
5.Maroka2012-603
6.Uganda2002-650

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/
rugbyafrique.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.