Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" noraida Rumānijas un Spānijas protestus

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" noraida Rumānijas un Spānijas protestus
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir noraidījusi Rumānijas un Spānijas regbija savienību protestu par viņiem piešķirtajiem sodiem 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros.

Šis pavasaris un vasaras sākums Eiropas regbijā bija skandāliem pārpilns, jo no sākuma Spānija sacēla šautuma vilni par Rumānijas pārstāvja Oktaviāna Morariu vadītā Eiropas regbija savienības ("Rugby Europe") apšaubāmo lēmumu uz viņu un Beļģijas maču, kurā faktiski noskaidrojās komanda, kas saņems automātisko ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu, nozīmēt rumāņu tiesnešu brigādi, kura, turklāt, aizvadīja ļoti vāju spēli, vairākas reizes nepareizi traktējot noteikumus, kas noveda pie spāņu zaudējuma un uz Japānā paredzēto turnīru provizorisko biļeti saņēma Rumānija. Tiesa, Spānija nekavējoties nosūtīja protestu "World Rugby", kurā prasīja šī mača pārspēli, bet jau ar neitrāliem tiesnešiem.

Tiesa, kad šis konflikts tikai uzņēma apgriezienus, Krievijas regbija savienība, iesniedza protestu starptautiskajai federācijai, lūdzot noskaidrot kā Spānijas, Rumānijas un arī Beļģijas izlasēs ir iespēlēti vairāki regbisti un vai nav pārkāpti naturalizācijas noteikumi.

Beigu beigās Starptautiskā regbija federācija, precīzāk, viņu izveidota neatkarīgu ekspertu komisija, lēma, ka gan Rumānija, gan Spānija, gan arī Beļģija ir pārkāpušas naturalizācijas noteikumus un par katru maču, kurā ir piedalījies vismaz viens "nelegālis" komandas saņem desmit kopvērtējuma punktu sodu. Tāpat tika piebilsts, ka Spānijas un Beļģijas spēle, kuru sākumā "World Rugby" ieteica pārspēlēt, nav jāizspēlē no jauna.

Līdz ar sodu piemērošanu kļuva skaidrs, ka uz Pasaules kausu automātisko ceļazīmi saņem Krievija, bet izslēgšanas maču turnīrā spēlēs Vācija, kas faktiski bija viena no vājākajām EČ elites divīzijas komandām.

Kā Spānija, tā Rumānija uzreiz paziņoja, ka pārsūdzēs šo lēmumu, jo abu valstu regbija savienības uzskata, ka desmit punktu sods ir pārāk bargs, bet spāņi nelikās mierā un pārsūdzēja kā spriedumu par viņu izlasē iespēlētajiem Francijas regbistiem, kā arī par to, ka mačs pret Beļģiju neesot jāpārspēlē.

Lai arī galīgo lēmumu "World Rugby" solīja pavēstīt 1. jūnijā, tas, kā jau šajā pavasarī ierasts, nenotika un tikai šajās dienās lēmuma teksts kļuva pieejams publiski. Īsumā apkopojot tajā pausto, neatkarīgā komisija, kas šīs situācijas izskatīja, paziņoja, ka iepriekš pieņemtais lēmums ir taisnīgs un iepriekšējā komisija rīkojās atbilstoši visiem starptautiskās federācijas noteikumiem, tāpēc visas apelācijas prasības tiek noraidītas.

Līdz ar to pašlaik var droši teikt, ka uz Pasaules kausu regbijā, kas nākamgad notiks Japānā, no Eiropas reģiona kvalifikācijas turnīra ir kvalificējusies Krievija, bet Vācijai priekšā ir garš izslēgšanas spēļu siets, kura pirmajā kārtā viņiem vispirms būs jātiekas ar Portugāli, bet šīs spēles uzvarētājs saņems tiesības spēlēt pret Samoa, kur jau tiks izspēlēta viena automātiskā ceļazīme uz Japānu, bet zaudētājs arī nepaliks tukšā, jo kvalificēsies "pēdējās cerības turnīram", kurā četras labākās uz to brīdi palikušās komandas cīnīsies par pēdējo vietu Pasaules kausa dalībnieku sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/

     [+] [-]

, 2018-06-09 04:07, pirms 6 gadiem
Čigāni spēlēja uz max. Apdi..... Un krieviem ceļu pavēra.

     [+] [-]

, 2018-06-11 19:25, pirms 6 gadiem
Ja patiešām lasīja pilno tekstu:
https://pulse-static-files.s3.amazo...

Tad tur ir teikts, ka 5 soda punkti par katru spēli, kurā piedalījās neatļauti spēlētāji. (nevis 10).