Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

SANZAAR noraidījusi Fidži, Tongas un Samoa pieteikumu dalībai Super Rugby

Juris Miņins
Juris Miņins

SANZAAR noraidījusi Fidži, Tongas un Samoa pieteikumu dalībai Super Rugby
Fidži regbisti izpildot pirmsspēles Bole kaujas deju.
Foto: AFP/Scanpix

Kā atklāja Fidži regbija savienības vadība, Super Rugby organizatori, SANZAAR ir noraidījuši viņu pieteikumu uz dalību čempionātā.

Super Rugby ir spēcīgāko dienvidu puslodes klubu komandu čempionāts un pašlaik tajā spēlē Jaunzēlandes, DĀR, Austrālijas, Argentīnas un Japānas komandas. Jau pirms kāda laika tika runāts, ka arī okeānijas salu valstis varētu pievienoties šim turnīram, iniciatīvu uzņemoties Fidži regbija savienībai.

Tiesa, kā atklāja Fidži regbija savienības vadītājs Džons O'Konors viņu iesniegtais pieteikums, kurā kā partneri bija arī Samoa un Tongas regbija savienības, no SANZAAR (DĀR, Jaunzēlandes, Austrālijs un Argentīnas regbija savienība) puses šajā vasarā tika noraidīts.

O'Konors norāda, ka viņu iesniegtais pieteikums bija sagatavots ļoti kvalitatīvi, sevišķi, ja ņem vērā īso laika periodu, kurā tas tika sagatavots. Tiesa, SANZAAR, kuri to izskatīja vairākās sēdēs norādīja, ka pašlaik viņiem ir zināma skepse gan par jaunizveidotās komandas finansiālo stabilitāti un biznesa modeli, gan arī par šīs komandas sportisko konkurētspēju.

Jāpiebilst, ka pašlaik Fidži izlase Pasaules rangā ieņem astoto pozīciju un atrodas augstāk gan par Super Rugby pārstāvēto Argentīnu (10.) un arī Japānu (11.). Savukārt Tongas izlase ieņem 14., bet Samoa – 16. pozīciju. Tāpat ir jāatzīmē, ka daudzi šo salu valstu regbisti veiksmīgi spēlē pasaules vadošajos čempionātos, kā arī, izmantojot naturalizācijas iespējas, pārstāv arī citu valstu izlases, tajā skaitā spēlējot planētas vadošajās komandās.

Atgādināsim, ka pavisam nesen bija parādījušās ziņas, ka SANZAAR apsver iespēju 2021. gada sezonā atgriezties pie 15 komandu turnīra, no Super Rugby dalībnieču skaita izslēdzot Japānas "Sunwolves" vienību. Tiesa, pēc tam kā šī informācija parādījās publiskajā telpā, SANZAAR vadība to nosauca par spekulatīvu un neapstiprināja šāda scenārija iespējamību.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/