Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Kanāda pārspēj Koventrī, Urugvaja piekāpjas Kārdifas "Blues"

Kanāda pārspēj Koventrī, Urugvaja piekāpjas Kārdifas "Blues"
Kārdifas "Blues" galvenais treneris Džons Malvihils
Foto: AFP/Scanpix

Turpinoties rudens starptautisko regbija pārbaudes spēļu mačiem, Kanāda aizvakar tika galā ar Anglijas čempionāta otrās līgas komandu no Koventrī, bet Urugvaja vakardien piekāpās Pro 14 vienībai Kārdifas "Blues".

Kanādas izlase pašlaik gatavojas 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pēdējam turnīram, kur kopā ar Honkongu, Keniju un Vāciju sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Japānu.

Aizvakar viņi bija ieradušies Koventrī pilsētā, lai tiktos ar turienes regbija komandu, kas ikdienā spēlē Anglijas čempionāta pēc spēka otrajā divīzijā, jeb Čempionātā. Jāsaka gan, ka, lai arī Kanādu nevar nosaukt par regbija pasaules "spēkstaciju", taču Anglijas otrās līgas klubu viņi pieveica bez lielām problēmām – Rejs Barkvils spēles pirmo piezemējumu guva jau piektajā minūtē un tas bija pirmais no kanādiešu pieciem sešu punktu uzbrukumiem. Jāpiebilst gan, ka pēdējo piezemējumu viņiem ieskaitīja pēc noteikumu pārkāpuma, t.i., tas bija soda piezemējums.

Koventrī komanda gan sausā nepalika, taču vairāk par 12 punktiem, no kuriem septiņi tika gūti vien mača pēdējās piecās minūtēs, gūt nespēja.

Savukārt Urugvajas valstsvienība Pasaules kausam regbijā jau ir kvalificējusies, jo vispirms uzvarēja Dienvidamerikas atlases grupā, kas deva iespēju uz pārspēlēm ar Kanādu, kurās urugvajieši arī uzvarēja. Tāpēc šīs spēles pret klubu komandām viņiem ir iespēja rudens testu maču sēriju padarīt piesātinātāku, jo vēl urugvajiešiem šonedēļ ir ieplānota cīņa ar vēl vienu Pro 14 komandu, Ulsteru no Īrijas, kas šobrīd ir sava čempionāta B apakšgrupas otra spēcīgākā vienība.

Runājot par spēli Kārdifā, jāsaka, ka urugvajieši to sāka ar lielu entuziasmu, pirmie arī guva piezemējumu, taču drīz vien meistarīgā "Blues" komanda atspēlējās un kopumā maču aizvadīja diezgan mierīgi, panākot 31:7, kad Urugvajas komanda tika pie sava nākamā rezultatīvā uzbrukuma. Kopumā Velsas klubs guva septiņus piezemējumus uz ko dienvidamerikāņi atbildēja ar trijiem, rezultāts mača beigās – 45:21.

Atgādināsim, ka šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas arī vairākas interesantas pasaules vadošo komandu cīņas. Tā sestdien Anglija uzņems Jaunzēlandi, Velsa – Austrāliju, bet Francijā viesosies DĀR izlase. Kopumā 10. novembrī tiks aizvadīti 11 starptautiskie testu regbija mači.

Savukārt svētdien, 11. novembrī, tiks dots starts 2019. gada Pasaules kausa pēdējam kvalifikācijas turnīram. Pirmajā tā kārtā Honkonga tiksies ar Vāciju, bet Kanāda spēkosies ar Keniju. Jāpiebilst, ka viss turnīrs notiek Francijā, Marseļas pilsētā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.