Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas regbisti Kiprā gūst skaistu uzvaru

Latvijas regbisti Kiprā gūst skaistu uzvaru
Spēlē pret Kipru Roberts Davidsons ar realizācijas un soda sitieniem kopumā guva 11 punktus
Foto: Renārs Buivids (LRF)

Latvijas regbija izlase sestdien Pafosā ar uzvaru (31:3) pār Kipru noslēdza rudens ciklu Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīrā, kurā uzlaboja savas pretenzijas uz otro vietu.

Ja ņem vērā arī pirms nedēļas Rīgā notikušo spēli pret Ungāriju (39:10), tad pēdējo reizi vismaz 70 punktus Latvijas izlase divu pēc kārtas notikušu spēļu summā bija guvusi 1997. gadā, bet pēdējo reizi tik labi aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem gūt vairāk par trim punktiem, Latvijas komanda spēja 2006. gadā, kad ar 8:0 uzvarēja Dāniju.

Pafosā bija minimālas izmaiņas salīdzinājumā ar spēli pret Ungāriju: sākumsastāvā spēlēja Elmārs Imbrass, bet vēlāk uz maiņu devās arī Valters Raņķis un Andris Andersons, kuri pirms nedēļas nebija spēlētāju sarakstā.

Tieši Raņķis, kuram šī izlasē bija 49. spēle, arī noslēdza priekšpēdējā minūtē netradicionālu uzbrukumu, kas Latvijas komandai deva bonusa punktu, bet pretiniekus atstāja apstulbušus. Soda izspēlei savā laukumā pusē sekoja nevis sitiens ar kāju, bet gan klasiska septiņnieka uzbrukuma izspēle ar rokām, kam pretinieki pilnīgi nebija gatavi. Kā vēlāk sacīja izlases galvenais treneris Sergejs Lisko, spoži nospēlējuši 10., 12. un 13. numuri, bet kad bumba nokļuva pie Roberta Davidsona, viņam atlika tikai piespēlēt neilgi iepriekš uz maiņu iznākušajam Raņķim, kuram atlika uzbrukumu noslēgt.

Spēles sākumā abas komandas apmainījās soda sitieniem - Latvijas izlasē savu otro spēli aizvadīja Anglijā spēlējošais Davidsons, kurš 19 punktiem pret Ungāriju savam rēķinam pieskaitīja 11 pret Kipru. Davidsons ar savu otru soda sitienu 19. minūtē atkal izvirzīja viesus vadībā - jau līdz spēles beigu svilpei.

Savu trešo piezemējumu divās pēdējās spēlēs izdarīja Vigo Valdavs, savu septīto piezemējumu 31. spēlē - Leno Bramanis. Vēlāk grandiozu izrāvienu veica Dāvis Jansons pēc kura piespēles savu pirmo piezemējumu izlasē guva 19 gadus vecais Mārtiņš Bokišs, kurš panāca jau 23:3, Davidsons iesita savu trešo soda sitienu pēc kura par uzvaru šaubu nebija, taču perfektai spēlei bija vēl vajadzīgs ceturtais piezemējums, kas arī tika paveikts.

Latvijas izlase nostiprinājusies ENC 2B divīzijas otrajā vietā ar 19 punktiem sešās spēlēs. Pirmo vietu jau garantējusi Lietuva ar 30 punktiem sešās spēlēs. Kiprai ir deviņi punkti piecās spēlēs. Pavasarī Latvija spēlēs Andorā un uzņems Lietuvu cikla atlikušajās spēlēs.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko:
Kā jau iepriekš sacīju, Kipra bija līmeni augstāk nekā Ungārija. Pret mums bija ne tikai spēcīgāka komanda, bet arī milzīgais 30 grādu karstums, kurā spēlēt bija grūti. Puiši ir malači, jo izpildīja visu, ko biju prasījis sagatavošanās procesā. Sānu iemetienu izspēle pret ko man bija pretenzijas iepriekš, tagad bija ļoti laba, un ar to mēs pat ieguvām daudzas priekšrocības uzbrukumu sākšanā. Uzlabojusies vēl vairāk ir spēle līnijā, un labs papildinājums ir abi spēlētāji, kurus var saukt par leģionāriem (Jansons un Davidsons).

Kipra - Latvija 3:31 (3:18)
Punktu guvēji Latvijai.
Piezemējumi:
Vigo Valdavs (35. min.), Leno Bramanis (40.), Mārtiņš Bokišs (56.), Valters Raņķis (79.).
Realizācija: Roberts Davidsons (36.).
Soda sitieni: Roberts Davidsons 3 (12., 19., 61.)

Latvija: Guntis Cirša (Ingus Aivars), Elmārs Imbrass (Gundars Grieķis), Sandris Jauntēvs (Toms Asejevs) – Santis Podāns (Emīls Balodis), Māris Streikišs (Kārlis Garokalns) – Mārtiņš Bērziņš, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis – Norberts Bekmanis (Valters Raņķis), Ruslans Kotļevs – Vigo Valdavs, Krists Krūskops (Andris Andersons), Dāvis Jansons, Mārtiņš Bokišs (Nauris Bērziņš) – Roberts Davidsons.

Latvijas izlases atlikušās spēles 2014./16. gada ciklā

26. martā Andora la Veljā pret Andoru
16. aprīlī Rīgā pret Lietuvu


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-07 20:41, pirms 8 gadiem
bērni tak nejēdz kā rakstīt un ko.
, 2015-11-07 20:49, pirms 8 gadiem
Uz bildes - Lisko 30 grādu karstumā?
, 2015-11-07 20:50, pirms 8 gadiem
varēja tabulu ielikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-07 21:30, pirms 8 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: tpc jau čukčas staigā biezajos kapučos, jakās un ķerzavikos, lai nepārkarst
Vini staigāja tulupos vai kažokos un tie nebija čukčas, bet gan aitu gani Vidusāzijā vai Kaukāzā. Kerzoviki lai nepārkarstu???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.