Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Dens Kārters un divi citi regbisti pieķerti dopinga lietošanā

Juris Miņins
Juris Miņins

Dens Kārters un divi citi regbisti pieķerti dopinga lietošanā
Dens Kārters
Foto: AFP/Scanpix

Pašlaik Francijas regbijā ir izvērsies plašumā dopinga skandāls, kurā iesaistīta 2015./2016. gada čempione Parīzes "Racing 92", kuras trim spēlētājiem, tajā skaitā leģendārajam Denam Kārteram, ir uzrādītas pozitīvas dopinga analīzes.

Trim Francijas čempionātā spēlējošās Parīzes "Racing 92" spēlētājiem, šī gada vasarā ņemtajās analīzēs, kas tika veiktas pirms Top 14 čempionāta finālmača, ir konstatētas dopinga lietošanas pēdas. Tie ir Dens Kārters, Džo Rokoko un Huans Imhofs. Viņu urīna analīzēs ir konstatēta kortikosteroīdu klātbūtne.

Kārtera un Rokoko pārstāvis gan uzreiz pasteidzās noliegt visas baumas, kas saistās ar viņa klientu dopinga lietošanu, paziņojot, ka spēlētāji ir saņēmuši atļauju lietot preparātus, kas satur kortikosteroīdus, taču "Racing 92" komandas paziņojumā ir teikts, ka nevienam no dopinga lietošanā apsūdzētajiem spēlētājiem nav bijusi atļauja lietot šādus preparātus, jo viņiem tā nav bijusi nepeiciešama.

Tāpat komanda norādīja, ka viņi visu ir darījuši atbilstoši antidopinga noteikumiem, kā arī norādīja, ka viņu ārstu galvenais mērķis ir nodrošināt sportistu veselību. "Racing 92" komanda arī ir izteikusi vēlmi pilnībā sadarboties ar izmeklēšanas komisijām, lai noskaidrotu patiesos kortikosteroīdu atklāšanas iemeslus.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com