Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Fēnikss" pabaida "Miesniekus" Latvijas čempionāta mačā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Fēnikss" pabaida "Miesniekus" Latvijas čempionāta mačā
Guntis Cirša uzbrukumā spēlē pret "Fēniksu". Foto: Jeļizaveta Iļjina

Latvijas regbija čempionāta spēlē Rūjienā sestdien čempione "Miesnieki"/ "Ķekava" pēc puslaika negaidīti atradās iedzinējos, bet tāpat ar rezultātu 37:15 (8:12) viesos pārspēja "Fēniksu".

Aizvadot trešo spēli septiņu dienu laikā, "Miesniekiem" pirmo piezemējumu izdevās veikt vien 37. minūtē, kad savā otrajā oficiālajā spēlē izcēlās jaunais Markuss Bēmers, tobrīd samazinot deficītu līdz 8:12. Pirms tam "Fēniksam" piezemējumus ienesa Mārtiņš Zvirbulis un Raimonds Rudzāts, bet vienu realizāciju trāpīja Dāvis Bajārs, kamēr viesiem soda sitienu realizēja Juris Iesalnieks.

"Pirmajā mums bija bumbas kontrole. Jā, spēle pārsvarā norisinājās laukuma centrā, bet savas iespējas izmantojām. Bumbas kontrole bija mūsu un tam mūsdienu regbijā ir ļoti liels svars," saka "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa, atzīstot, ka iniciatīva pazaudēta pirmā puslaika beigās. "Nedaudz sabiedējām viņus un pirmajā brīdī paši līdz galam neattapāmies. Visu izšķīra pirmā puslaika beigas - līdz tam turējām disciplīnu un kārtību, bet tad Gatis Lovkins saņēma dzelteno kartīti. Uzreiz pēc tam viņi ienesa piezemējumu un otrajā puslaikā jau nāca laukumā ar saturīgāku un drošāku spēli."

Otrajā puslaikā jau pašā ievadā pēc Roberta Ametera piezemējuma un Iesalnieka realizācijas "Miesnieki"/ "Ķekava" pārņēma vadību ar 15:12. Kaut Bajārs ar soda sitienu vēl panāca izlīdzinājumu, noslēdzošajās 30 minūtēs punktus guva tikai viesi, divus piezemējumus ienesot Feivoram Madukam, bet pa vienam Elmāram Šefanovskim un Emīlam Balodim, kurš aizvadīja pirmo spēli pēc pēdas traumas izārstēšanas.

"Otrā puslaika sākumā nedaudz pietrūka fiziskā spēka, jo gatavojamies jau nākamajām divām spēlēm un šobrīd neesam augstākajā sagatavotības līmenī. Vajadzētu būt tā, ka labākajā formā esam turpmākajās divas nedēļās," stāsta Staņa. "Apmeklējums treniņos ir saturīgs, mēģinām ieviest spēles sistēmu, kas pietrūka sezonas vidū. Esam kārtīgi pievērsušies darbam un var teikt, ka tas nes rezultātu - šoreiz beigu rezultāts neatspoguļo spēles gaitu. Pirmais puslaiks bija izteiktā mūsu zīmē."

"Miesnieki" pagājušajā sestdienā Baltijas "Top" līgas spēlē ar 7:27 piekāpās pagājušā gada turnīra čempionei Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", bet otrdien Latvijas čempionātā ar 46:5 pārspēja pastarīti "Jūrmalu". Savukārt nākamajā sestdienā Latvijas čempionus Šauļos gaida "Top" līgas pusfināla mačs pret Lietuvas grandu "Baltrex-Šiauliai". Šādā spēļu grafikā vienība atpūtina daudzus spēlētājus ar mikrotraumām un laukumā sūta vairākus jaunos spēlētājus, bet ne tikai, jo sestdien bučus kājās vilka arī komandas menedžeris Romāns Višņakovs un pieteikumā bija arī galvenais treneris Kristaps Andersons, kurš gan vienīgais netika laukumā.

"Bija interesanta spēle. Pirmajā puslaikā "Fēniksam" bija ļoti liels cīņasspars, viņi bija noskaņojusie, kamēr mēs, kā vienmēr, iesākām ļoti miegaini un lēnām," saka Andersons. "Sākot no pirmā puslaika beigām, nācās visu strēbt. Lēnām pagriezām spēli, kā tai būtu bijis jārit jau no vismaz no desmitās minūtēs. Daudzi spēlētāji iztrūka, sastāvs bija kāds bija, tomēr tāpat otrajā puslaikā viss notika kā jānotiek. Uzspēlēja jaunieši, Markuss atkal guva piezemējumu, Balodis beidzot uzspēlēja 20 minūtes, arī menedžeris piedalījās uzvaras kaldināšanā. Galveno treneri gan treneris neuzlaida laukumā un tā bija vienīgā maiņa, kas palika malā."

Ja Balodis atgriezās pēc traumas izārstēšanas, jau pirmajā puslaikā laukumu muguras traumas dēļ nācās atstāt čempionu ierastajam standarta situāciju izpildītājam Laurim Dūzelim. "Pagaidām nezinām cik Laura trauma ir nopietna, tomēr Markuss Bēmers bija lielisks gan aizsardzībā, gan arī uzbrukumā."

"Pret "Baltrex" brauksim cīnīties par finālu!" Andersons uzsver, ka vienība ir kaujinieciski noskaņota pirms nākamās sestdienas mača. "Nav domas, ka brauksim tikai tāpat atspēlēt un gatavoties sērijai par trešo vietu, tomēr, kā ies, to rādīs gala rezultāts."

Arī "Fēniksam" nākamajā nedēļas nogalē būs viens no sezonas svarīgākajiem mačiem, Juglā otro reizi sezonā tiekoties ar "Jūrmalu" un noskaidrojot, kura no tām sezonu noslēgs ceturtajā vietā, kvalificējoties Latvijas kausam, bet kura paliks pēdējā, piektajā, pozīcijā.

"Tagad galvenais jāaplaiza rētas, jo mums satraumējās Dāvis Bajārs, kurs pilda svarīgo saspēles vadītāja funkciju. Jācer, ka viņš pa septiņām dienām tiks atpakaļ," atzīst Staņa. "Tāpat jau tagad zināms, ka daži spēlētāji mums nākamajā sestdienā nevar pievienoties, nāksies nedaudz pārstrukturēt sastāvu."

"Fēnikss" - "Miesnieki"/"Ķekava" 15:37 (12:8)

"Fēnikss". Piezemējumi: Mārtiņš Zvirbulis, Raimonds Rudzāts. Realizācija: Dāvis Bajārs. Soda sitiens: Dāvis Bajārs.
"Miesnieki"/"Ķekava". Piezemējumi: Feivors Maduka 2, Markuss Bēmers, Roberts Ameters, Elmārs Šefanovskis, Emīls Balodis. Realizācija: Juris Ieslanieks 2. Soda sitiens: Juris Iesalnieks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

     [+] [-]

, 2019-09-08 10:01, pirms 5 gadiem
Lol