Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki/Ķekava" dramatiskā cīņā sasniedz Latvijas regbija kausa izcīņas finālu

"Miesnieki/Ķekava" dramatiskā cīņā sasniedz Latvijas regbija kausa izcīņas finālu
Foto: www.imgkid.com

''Miesnieki/Ķekava'' vienā no visu laiku dramatiskākajām spēlēm Latvijas regbijā, ar trim noraidītajiem, ceturtdien, 6. augustā mača pēdējās sekundēs izrāva uzvaru 29:27 pār ''Garkalne/Livonia'' Latvijas kausa pusfinālā, kad jau šķita, ka pašreizējie kausa īpašnieki svaru kausus nospieduši savā labā.

Rīgas Tehniskās koledžas (RTK) laukumā četras reizes mainījās komanda vadībā, taču intriģējošākās bija pašas spēles beigas. Otrā puslaika izskaņā ''Miesnieki'' atradās vadībā 22:13, Valters Raņķis ar piezemējumu un nopelnot tehnisko piezemējumu par pārkāpumu pret Jaunzēlandes latvieti, regbija 7 izlases spēlētāju Dāvi Jansonu un diviem Vitara Blošķa realizācijas sitieniem ''Livonia'' atguva vadību 27:22. Taču ''Miesnieku'' pieredzējušais Jānis Skuja pēdējās minūtēs tomēr spēja izdarīt piezemējumu izlīdzinot rezultātu, bet Andris Andersons guva uzvaru nesošos divus punktus ar realizāciju.

Ilggadējais Latvijas izlases kapteinis, bet šajā spēlē skatītājs, Vilmārs Sokolovs bija saskaitījis, ka izšķirošajā uzbrukumā ''Miesniekiem'' bijušas 30-32 fāzes jeb izdevības uzbrukumam. Sākās spēle ar ''Livonia'' izvirzīšanos vadībā jau otrajā minūtē, kad Kristaps Bērziņš iesita soda sitienu. Līdz 32. minūtei ar Jansona un Blošķa piezemējumiem rezultāts kļuva 13:0. Līdz puslaika beigām Raivis Kokins ar piezemējumu un Jānis Priede ar realizāciju ''Miesniekiem'' paspēja panākt 7:13, kā noslēdzās pirmais puslaiks.

Otras 40 minūtes sākās ar Edgara Cīruļa piezemējumu 47. minūtē un Viktora Silvonika piezemējumu 55. minūtē, ko Priedes izpildītais realizācijas sitiens un vēlāk arī iesistais soda sitiens padarīja rezultātu 22:13 par labu ''Miesniekiem''. Tad arī sākās ''Livonia'' atspēlēšanās, iniciatīvas pārtveršana, taču spēles finišs tomēr piederēja ''Miesniekiem''.

Spēles gaitā neiztrūka arī asumi, kad otrajā puslaikā attiecības sāka skaidrot Reinis Pepa no ''Livonia'' un Kokins no ''Miesniekiem'', kurus tiesnesis Kārlis Sarkans nosūtīja atpūsties 10 minūtes, bet noraidīja Mārtiņu Rundānu no ''Livonia'' un Kārli Garokalnu no ''Miesniekiem'', kuri baram pieslēdzās vēlāk. Bet ar to kartīšu dalīšana nebeidzās, jo 73. minūtē dzelteno saņēma Priede, bet 80. minūtē Gundars Grieķis kļuva šajā spēlē par otru noraidīto ''Livonia'' komandā.

''Sākām mēs slikti, jo bija daudz brāķa darbībās,'' sacīja pēc spēles ''Miesnieki/Ķekava'' galvenais treneris Uldis Bautris. ''Taču pēc tam radījām lielu pārvaru uzbrukumā. Spēle bija ļoti sīva. Man nepatika noteikumu pārkāpumi, ko pieļāva ''Miesnieki'', bet citādi - nospēlējām ekslelenti.''

''Garkalne/Livonia'' galvenais treneris Toms Zibolis uz karstām pēdām komentārus sniegt nevēlējās, taču savai komandai pēc mača uzsvēra, ka spēle bijusi daudz labākja nekā Latvijas čempionāta pirmajā aplī pret ''Miesniekiem''.

''Ir jāstrādā un jāmācās. Ja gribam uzvarēt Latvijas čempionātā, tad ir jāstrādā!'' atgādināja treneris saviem spēlētājiem.

Finālā 15. augustā ''Miesnieki/Ķekava'' tiksies ar ''Eži/EK Sistēmas'' komandu.

Latvijas kausa izcīņas 2. pusfināls

Ceturtdiena, 6. jūlijs, RTK laukums, plkst. 19.30
Miesnieki/Ķekava - Garkalne/Livonia 29:27 (7:13)
Miesnieki/Ķekava. Piezemējumi: Raivis Kokins, Edgars Cīrulis, Viktors Silvoniks, Jānis Skuja. Realizācija: Jānis Priede (2), Andris Andersons. Soda sitiens: Jānis Priede
Garkalne/Livonia. Piezemējumi: Dāvis Jansons, Vitars Blošķis, Valters Raņķis, tehniskais piezemējums. Realizācija: Vitars Blošķis (2). Soda sitiens: Kristaps Bērziņš
Sarkanās kartītes: Kārlis Garokalns - Mārtiņš Rundāns, Gundars Grieķis
Dzeltenās kartītes: Raivis Kokins, Jānis Priede - Reinis Pepa
Tiesnesis: Kārlis Sarkans

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs