Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Honkonga uzvar ar 51:0 un cīnīsies par vietu Pasaules kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Honkonga uzvar ar 51:0 un cīnīsies par vietu Pasaules kausā
Foto: facebook.com/hkrugby

Honkongas nacionālā izlase šodien izcīnīja pārliecinošu uzvaru 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra starpreģionu izslēgšanas maču otrajā spēlē, ar 51:0 sagraujot Kuka salu izlasi, tādējādi turpinot cīnīties par vietu četrgades svarīgākajās sacensībās.

Honkongas regbija izlase šodien spēra vēl vienu soli tuvāk savam sapnim, proti, dalībai 2019. gada Pasaules kausā, jo savā laukumā, kvalifikācijas turnīra starpreģionu izslēgšanas maču otrajā cīņā ar 51:0 tika galā ar Kuka salu izlasi. Atgādināsim, ka pirmajā spēlē viņi uzvarēja ar 26:3.

Uzvara divu maču summā Honkongas izlasei ļāva kļūt par vienu no četrām komandām, kas cīnīsies tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā, kura uzvarētājs saņems vienu, pēdējo, ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņu.

Atgādināsim, ka Āzijas čempionāts bija vienīgais lielais reģionālais turnīrs, kura uzvarētājs nesaņēma automātisko kvalifikāciju uz nākamgad plānoto Pasaules kausu, kas saistīts ar zemo konkurences līmeni Āzijas regbijā. Tā vietā čempions saņēma tiesības piedalīties pārspēlēs ar Okeānijas reģiona labāko komandu (arī šim reģionam netika piešķirta automātiskā kvalifikācija, taču turnīrā piedalījās vien divas komandas) par vietu šajā "pēdējās cerības" kvalifikācijas turnīrā. Āzijas čempionātā gana pārliecinoši uzvarēja Honkonga, taču Okeānijā labākā komanda bija Taiti, taču tā tika diskvalificēta par spēlētāju naturalizācijas noteikumu pārkāpumiem, tāpēc izslēgšanas mačos šo reģionu pārstāvēja Kuka salu valstsvienība.

Līdz ar to, ir zināmas jau divas "pēdējās cerības" turnīra komandas, kas cīnīsies par vietu Pasaules kausā, jo bez jau pieminētās Honkongas vietu šajā kvartetā jau labu laiku iepriekš bija nodrošinājusi Kanādas valstsvienība.

Pārējās divas izlases, kuras cīnīsies šajā turnīrā, noskaidrosies līdz vasaras beigām. Jau nākamnedēļ otro izslēgšanas turnīra maču aizvadīs Vācija un Samoa, pēc kura, visdrīzāk, samoāņi saņems automātisko ceļazīmi uz Pasaules kausu, bet vāciešiem būs iespēja vēlreiz pacīnīties par došanos uz Japānu. Savukārt augusta otrajā pusē šai trijotnei pievienosies Āfrikas Zelta kausa otrā labākā komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/