Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāts U20 regbijā turpinās ar favorītu uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

Pasaules čempionāts U20 regbijā turpinās ar favorītu uzvarām
Epizode no Anglijas-Velsas mača
Foto: SIPA Press/Scanpix

Turpinoties Pasaules čempionātam regbijā U20 vecuma grupā, kurš šoreiz notiek Itālijā, pie uzvarām tika visi turnīra favorīti un pirms pēdējās grupu turnīra kārtas visās trīs apakšgrupās notiks cīņa par pirmo un trešo vietu.

A grupā pie savām otrajām uzvarām tika Anglijas un Francijas izlases. "Les Bleus" ar 47:7 pieveica Japānas komandu, bet "Red Roses" ar mazāk iespaidīgu, taču vienalga diezgan pārliecinošu rezultātu (30:16) pārspēja Velsas vienaudžus.
B grupā DĀR pārspēja Samoā izlasi ar 40:8, bet Austrālija izrādījās pārāka pār Itāliju – 31:15.
Savukārt trešajā grupā, kas apzīmēta ar burtu "C" turnīra tabulas galvgalī atrodas Jaundzēlande, kurai ir ne tikai maksimāli iespējamais punktu skaits pēc diviem mačiem (desmit), bet viņi ir arī pirmie, kuri ir guvuši 100 punktus. Turnīra otrajā spēlē "All Blacks" 32:29 pārspēja Argentīnu. Savukārt otrajā vietā esošā Īrijas regbija U20 izlase arī ar diezgan ciešu rezultātu (24:20) apspēlēja Skotiju.

Noslēdzošā grupu turnīra spēļu kārta ir paredzēta 10. jūnijā un šajā datumā notiks cīņa par uzvarām grupā, jo Anglija cīnīsies ar Franciju, DĀR spēkosies ar Austrāliju, bet Jaundzēlande un Velsa mēģinās noskaidrot attiecības savā starpā.
Tāpat, protams, pārējās komandas cīnīsies par to, lai nepaliktu pēdējās vietās savās grupās un turnīra gala tabulā ieņemtu augstāko vietu.

Turnīra formāts paredz arī izslēgšanas mačus visām 12 vienībām. Tā četras vājākās komandas cīnīsies par devīto vietu, piektās līdz astotās vietas ieguvēji cīnīsies par piekto vietu, bet visu grupu uzvarētāji, kā arī labākā otrās vietas ieguvēja cīņu turpinās par uzvaru un medaļām.

Pievēršoties individuālajiem sasniegumiem, tad pēc divām spēlēm turnīra rezultatīvākā regbista godā ir Jaundzēlandes pārstāvis Mičels Hants, kurš ir guvis 33 punktus. 26 punkti ir īram Džoijam Karberijam, bet Endrjū Dīgens no Austrālijas ir guvis par punktu mazāk.

Izmantotie resursi:
World Rugby