Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvija ieņem 4. vietu A divīzijā, EČ pirmajā posmā uzvar Francija

Juris Miņins
Juris Miņins

Latvija ieņem 4. vietu A divīzijā, EČ pirmajā posmā uzvar Francija
Latvijas Regbija-7 izlase
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē visā pasaulē tika aizvadīti turnīri Regbijā-7. Eiropā komandas cīnījās par vietu Rio Olimpiskajās spēlēs "Gran Prix" turnīrā, bet zemākajās divīzijās komandas cīnījās par vietu kvalifikācijas turnīrā.

Šajā nedēļas nogalē regbija sabiedrības uzmanība bija pievērsta ne tikai Francijas TOP 14 čempionāta pusfināliem un Pasaules čempionātam U20 vecuma grupā, bet arī Regbija-7 laukumiem, kuros notika cīņas par kvalificēšanos 2016. gada Rio Olimpiskajās spēlēs. Eiropas daļā tika aizvadīts "Grand Prix" sērijas pirmais posms.

Eiropas komandas, kuras nekvalificējās Olimpiādei "HSBC Sevens World Series" ietvaros, pie ceļazīmes uz Rio var tikt uzvarot Eiropas čempionātā Regbijā-7, kas norisinās trijos posmos – Krievijā, Francijā un Anglijā. Čempionāta pirmais posms risinājās Maskavas pilsētā. Tā finālā tikās mājnieki un Francijas valstsvienība, kuri pirms tam, pusfinālos, bija pieveikuši, attiecīgi, Spāniju (19:12) un Angliju (22:0).

Lai arī Krievijas izlase brīžiem uzspīdēja uzbrukumā, taču biežās un nepamatotās kļūdas liedza viņiem nopietni pacīnīties par uzvaru. Turklāt, mača otrajā pusē arī bija redzams mājnieku nogurums, tāpēc Francijas uzvara ar 40:17 nebija nekāds pārsteigums.
Savukārt pusfināla zaudētāju duelī labākie izrādījās Spānija. Spānija pirmā guva punktus un puslaika pārtraukumā devās pie rezultāta 5:0, mača turpinājumā angļi gan mēģināja pretoties, taču dienvidnieki spēja pierādīt savu klasi – 19:7.

Latvijas izlase arī piedalījās Eiropas čempionātā, tiesa A divīzijā, kur aizvadīja caurmērā nesliktu turnīru – grupu turnīrā tika izcīnītas trīs uzvaras četros mačos, kas mūsējiem ļāva kvalificēties cīņai par medaļām. Diemžēl, bet izslēgšanas mačos Latvijas regbistiem tik labi vis neklājās, jo no sākuma tika piedzīvots zaudējums ar 0:12 pret Ukrainu, bet spēlē par 3. vietu tika mūsējie otrreiz piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Komandas vadība pirms spēles par trešo vietu, domājot jau par turnīru Gdaņskā, taktiski nolēma pasaudzēt pāris spēlētājus, un ne uz vienu minūti laukumā neiznāca divi pamatsastāva spēlētāji - Ainārs Bērziņš un Emīls Cēburs. Pirms tam Bērziņš lieliski bija nocīnījies pusfināla spēlē pret Ukrainu. ''Mēs būtu čehus uzvarējuši,'' sacīja LRF valdes loceklis Jānis Zuments. ''Kopumā turnīrā ceturtā vieta ir ļoti labs rezultāts, jo aiz sevis mēs atstājām tādas spēcīgas komandas kā Zviedriju, Izraēlu, Moldovu un Dāniju.''

''Ja vienā vārdā, tad vērtēju turnīru, kā ''Super''!'' sacīja komandas galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. ''Protams, pēc zaudējumiem pēdējās spēlēs puišiem galvas ir uz leju, taču vakarā viņi sapratīs, ko ir sasnieguši un ka ir labi nospēlējuši. Nevajag aizmirst, ka gan Ukraina, ar kuru ļoti labi pacīnījāmies, gan Polija, ir profesionālas komandas. Arī Čehija ir ļoti laba komanda. Tagad aizbrauksim mājās, turpināsim treniņus, kuros galvenā vērība būs pievērsta komandas darbībai uzbrukumā un standarta situāciju izpildei - sākumsitieni, auti, grupcīņa. Jo no katra šāda elementa iespējams iegūt labumu.''

Atgādināsim, ka pirms gada Latvijas izlase Regbijā-7 spēlēja šajā pašā līmenī un noslēguma tabulā ierindojās astotajā pozīcijā.

Eiropas čempionāts Regbijā-7, B apakšgrupa

KomandaSUNZP
Čehija440012
Latvija430110
Dānija42028
Zviedrija41036
Kipra40044

Latvijas izlases spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Zviedrija-Latvija5:14
Latvija-Dānija27:14
Latvija-Čehija12:28
Kipra-Latvija0:43
Latvija-Ukraina0:12
Latvija-Čehija5:17

Eiropas čempionāts Regbijā-7, 1.posms (Estergoma)

VKomandaP
1.Polija20
2.Ukraina18
3.Čehija16
4.Latvija14
5.Moldova12
6.Izraēla10
7.Dānija8
8.Zviedrija6
9.Ungārija4
10.Kipra3

2016. gada Olimpiskajām spēlēm jau ir kvalificējušies spēļu rīkotāji, Brazīlija, kā arī 4 labākās Pasaules sērijas komandas – Fidži, DĀR, Jaundzēlande un Lielbritānija (Anglija), pārējās komandas, kuras pretendē uz atlikušajām 7 vietām piedalās reģionālajos atlases turnīros, kuru uzvarētāji pievienosies šīm vienībām. Tomēr, tas vēl nav viss, jo viena vieta turnīrā ir paredzēta arī komandai, kura uzvarēs Pasaules kvalifikācijas turnīrā, kuru izspēlēs iepriekšējo atlases turnīru labākās nekvalificējušās komandas.

Kas varētu būt interesanti Latvijas regbija līdzjutējiem – Eiropu šajā Pasaules kvalifikācijas turnīrā pārstāvēs četras komandas. Tās būs vienības, kuras ieņems otro līdz ceturto vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā, kā arī vēl viena komanda, kas būs uzvarējusi īpašā atlases turnīrā, kurā piedalīsies visas atlikušās "Grand Prix" sērijas komandas, trīs labākās A divīzijas komandas, kā arī B divīzijas uzvarētāja.

Otrais posms A divīzijā notiks Polijas pilsētā Gdaņskā.

Izmantotie resursi:
Rugby Europe official website

     [+] [-]

, 2015-06-07 20:13, pirms 9 gadiem
Izklausās, ka zinam savu vietu, lai gan, kas to lai zin, ja ne pati komanda, varbūt bija iespēja arī pacīnīties ar Ukrainas un Čehijas izlasēm. Un Elmārs, kapteinis, noteikti godam!