Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzija 12. reizi kļūst par Eiropas čempioni regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzija 12. reizi kļūst par Eiropas čempioni regbijā
Gruzijas izlase 2019. gada PK
Foto: Reuters/Scanpix

Gruzijas izlase šodien Parīzē ar 39:24 pārspēja Portugāli, tādējādi izcīnot savu 12. Eiropas čempiones titulu, vienlaicīgi triumfējot šajā turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Ceturtā 2020. gada "Rugby Europe" rīkotā Eiropas čempionāta kārta, kā jau jāsaka viss šī gada turnīrs, atnesa gana interesantus mačus. Vispirms Krasnodarā Krievija tikās ar Rumāniju, kas bija gana principiāls duelis, tā kā abas komandas šo EČ turnīru aizvada ne pēc labākā scenārija.

Šī Krievijas dienvidos, jau vasarīgā laikā (mačs tika aizvadīts pie +19 grādiem) izspēlētais mačs skatītājiem, kuru stadionā gan bija mazāk par četriem tūkstošiem, nelika vilties, jo, lai arī spēli abas komandas sāka iešūpojoties un Rumānijas "Ozoli" pirmie veica piezemējumu, mājnieki vēl līdz iešanai pārtraukumā triju minūšu laikā atspēlēja 14 punktus un izvirzījās vadībā.

Otrajā puslaikā krievi turpināja uzbrukt un bija redzams, ka šī modeļa Rumānijas izlase nav tā, kas šādus mačus aizvadītu no pārliecinošu favorītu pozīcijām. Beigu beigās viņi gan spēja gūt trešo piezemējumu un maču noslēgt ar 25:32, kas rumāņiem deva vienu bonusa punktu.

Šajā situācijā tas bija pat ļoti svarīgi, jo pēdējo spēļu kārtu "Ozoli" sagaidīs atrodoties pēdējā vietā un, lai arī uz maču pret Beļģiju, viņi būs favorīti, tehniski tā būs divu vājāko šī gada komandu cīņa par garantētām tiesībām arī nākamajā gadā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā.

Tikmēr Beļģija savās mājās ar 23:30 piekāpās Spānijai. Tas gan nebija nekas pārsteidzošs, taču, runājot par pēdējo maču, kas gan norisināsies Rumānijā, jāatzīmē, ka šī gada EČ beļģi bezcerīgi zaudējuši ir vien Gruzijai, ar pārējām komandām cīnoties gana sīvi, bet Krieviju pat uzvarot.

Vēl viena komanda, kas šajā EČ labi aizvada mājas mačus un arī kopumā ir gana liels pārsteigums, ir Portugāle. Šodienas cīņa pret Gruziju gan notika Parīzē, taču portugāļi turpināja pārsteigt, jo mača gaitā atradās vadībā un kopumā ilgu laiku neizskatījās īpaši sliktāk kā Gruzija, taču mača beigās, kad nogurums jau bija sakrājies, ar diezgan eksperimentālu sastāvu spēlējošie gruzīni bez žēlastības sodīja savus pretiniekus par katru kļūdu, pēdējās 13 minūtēs trīsreiz ienesot bumbu ieskaites zonā.

Pēc šī panākuma Gruzijas regbija izlase jau 12. reizi triumfēja Eiropas čempionātā. Daudz iespaidīgāk viņu panākumi izskatās pēdējo 10 gadu griezumā, jo Gruzijas "Lelos" vienībai šajā laikā ir izdevies tikt pie deviņiem EČ tituliem. Savukārt līdz šim pēdējo zaudējumu (no diviem pēdējo 10 gadu laikā EČ līmenī ir izjutuši) viņi ir piedzīvojuši 2017. gada 19. martā, kad ar 7:8 piekāpās Rumānijai, kas viņiem arī liedza noformēt vēl iespaidīgāku titulu sēriju.

"Rugby Europe", jeb Eiropas regbija savienības, rīkotais Eiropas čempionāts noslēgsies pēc nedēļas, kad, kā jau minēts, Rumānija ar Beļģiju cīnīsies par nepalikšanu pēdējā vietā, Portugāle un Spānija noskaidros labāko Pireneju pussalas izlasi, bet Gruzija un Krievija izspēlēs kārtējo principiālo dueli.

2020. gada Eiropas čempionāts regbijā,4. Kārta

MājniekiViesiRezultāts
KrievijaRumānija32:25
BeļģijaSpānija23:30
PortugāleGruzija24:39
#KomandaSUNZP
1.Gruzija440019
2.Portugāle42029
3.Spānija42029
4.Krievija42028
5.Beļģija41037
6.Rumānija41035

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/