Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija paliek 13 vīru sastāvā, taču notur uzvaru pār Velsu

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija paliek 13 vīru sastāvā, taču notur uzvaru pār Velsu
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas regbija izlase, mača beigās paliekot 13 vīru sastāvā, prata noturēt iepriekš iegūto pārsvaru un 2020. gada Sešu nāciju čempionāta ceturtajā kārtā ar 33:30 pārspēja Velsu.

Šodien Londonā, Tvikenhemas stadionā tika aizvadīta Velsas un Anglijas regbija izlašu cīņa, kurai gan bija jānoslēdz pirmo ceturtās kārtas spēļu dienu, taču tā kā Dublinā paredzētā spēle starp Īriju un Itāliju ir pārcelta uz nenoteiktu laiku koronavīrusa dēļ, tad šodien regbija entuziastiem bija iespēja redzēt tikai vienu maču.

Spēles ievadā, kā jau tas ne vienu vien reizi bija redzēts iepriekšējos mačos, Anglijas izlase demonstrēja lielu spiedienu uz pretinieku ieskaites zonu un ar savu aktivitāti arī spēja bumbu nogādāt tās tiešā tuvumā, taču piezemējums tika gūts pēc standartsituācijas, koridora, izspēles, kad bumba tika nogādāta pie Entonija Vatsona un Bātas kluba pārstāvis bija neapturams, veicot padsmit metrus ar bumbu un izlavierējot starp Velsas aizsargiem.

Velsieši ilgi negaidīja savu iespēju atspēlēties, bet paši mēģināja atkārtot angļu panākumu, taču tika apturēti tieši uz ieskaites zonas līnijas un bija spiesti samierināties vien ar trim punktiem, ko Lī Halfpenijs guva pēc Ovena Farela soda.

Jau iepriekšminētajā situācijā abu komandu spēlētājiem bija nepieciešams laiks, lai noskaidrotu attiecības un nomierinātos, taču cīņas turpinājumā šādas epizodes kļuva aizvien biežākas, angļiem biežāk pārkāpjot noteikumus, un tāpēc komandām parādījās iespējas sist sodus.

Otrais spēles piezemējums tika atkal ieskaitīts angļiem, kad pozicionālā uzbrukumā uz laukuma brīvo flangu bumba tika nogādāta Eliotam Deilijam, kurš nekļūdījās un tas ļāva mājniekiem uzelpot, jo velsieši bija pietuvojušies bīstami tuvu (6:10). Puslaiks gan noslēdzās ar rezultātu 20:9, jo Dens Bigars jau kompensācijas laikā sodīja angļus par pārāk atslābināto spēli tā izskaņā.

Otrajā puslaikā Džastins Tipuričs ienesa piezemājumu Velsas izlases labā un tas atjaunoja mača intrigu, taču paši šīsdienas spēles viesi īsti nevarēja "uzbūvēt" tālāko spēli uz šī ātri gūtā piezemējuma un mača pavediens atkal nonāca Anglijas regbistu rokās. Šajā laikā Edija Džonas vadītie spēlētāji pāris reizes raidīja bumbu vārtos, bet Manu Tuilagi to spēja arī piezemēt.

Mača izskaņā Velsas komanda gan "sakurināja pirtiņu" angļiem viņu piecu metru zonā un mājniekiem nekas cits neatlika kā spēlēt uz noteikumu pārkāpumu robežas, ne vienmēr atrodoties pareizā šīs smalkās līnijas pusē. Eliss Gendžs nopelnīja dzelteno kartīti, kas velsiešiem deva iespēju līdz mača beigām spēlēt vairākumā, bet sešas minūtes pirms mača beigām sarkanā kartīte, par bīstamu tvēriena mēģinājumu pret Džordžu Nortu, tika parādīta Manu Tuilagi, kas angļus atstāja 13 vīru sastāvā.

Kad līdz mača beigām bija palikušas divarpus minūtes, Dens Bigars beidzot guva piezemējumu velsiešu labā, taču, kopā ar realizācijas sitienu, tas tāpat nozīmēja, ka Anglijas izlasei ir 10 punktu pārsvars un faktiski cīņa notiek vairāk par prestižu un, varbūt, bonusa punktu, ne uzvaru.

Bonusu viņi arī noformēja, kad angļiem neizdevās pārtraukt spēli pēc pamatlaika beigām, bet velsiešiem izdevās brīvu atrast Tipuriču, kurš piezemējumu guva arī puslaika noslēgumā.

2020. gada Sešu nāciju kauss, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ĪrijaItālijaPārc.
AnglijaVelsa33:30
FrancijaSkotija
#KomandaSUNZP
1.Francija330013
2.Anglija430113
3.Īrija32019
4.Velsa41037
5.Skotija31026
6.Itālija30030