Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" draud izslēgšana no Čempionu kausa

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens" draud izslēgšana no Čempionu kausa
Londonas "Saracens" spēlētāji mačā pret Parīzes "Racing 92"
Foto: PA Images/Scanpix

Eiropas profesionālā klubu regbija savienība (EPCR) ir paziņojusi, ka izmeklēs 19. janvāra maču, kas norisinājās Čempionu kausa ietvaros un kurā Londonas "Saracens" tikās ar Parīzes "Racing 92" (27:24), jo londoniešu sastāvā spēlēja regbists, kuram nebija tiesību to darīt.

Londonas "Saracens" vēsturē 2020. gads noteikti tiks ierakstīts kā zemākais punkts komandas pastāvēšanas vēsturē, jo, kā jau ziņojām, pēc Anglijas Premjerlīgas vadības veiktajām pārbaudēm, komanda uz 2020./2021. gada sezonu ir nosūtīta uz "Championship" turnīru, jeb otro līgu, kā arī saņēmusi 105 punktu sodu, jo atklājās, ka "saracīni" vairākas sezonas pēc kārtas nelikumīgi pārkāpa Premjerlīgā noteiktos algu budžeta ierobežojumus.

Protams, ka komandai, kas iepriekšējo 10 sezonu laikā septiņas reizes spēja tikt līdz Anglijas Premjerlīgas finālam un piecas reizes kļūt par čempioniem, šāds notikumu pavērsiens ir diezgan liels trieciens, turklāt, 2019./2020. gada sezonas kopvērtējumā viņiem arī tika atņemti 105 punkti, tāpēc šobrīd, neskatoties uz deviņās spēlēs izcīnītām sešām uzvarām (tieši tik pat cik čempionāta līderiem), "Saracens" ir Premjerlīgas pēdējā pozīcijā ar -77 punktiem.

Eiropas regbija laukumos Londonas klubs bija ne mazāk iespaidīgs, jo pēdējo sešu sezonu laikā prata trīs reizes triumfēt Čempionu kausā, bet vēl reizi aizkļuva līdz finālam.

Tiesa, arī šajā turnīrā viņi ir izpelnījušies īpašu uzmanību, jo šī gada 19. janvārī, spēlē pret Parīzes "Racing 92", kas arī ir uzskatāmi par Eiropas regbija grandiem, laukumā devās ASV izlases spēlētājs Titi Lamositelī, kurš spēlē iesaistījās uz pēdējām 20 minūtēm. Šīs situācijas problēma slēpjas apstāklī, ka amerikānim dienu pirms šī mača bija beigusies darba atļauja, tamdēļ, lai arī uz sastāva nosaukšanas brīdi tā vēl bija spēkā, faktiski Lamositelī pārkāpa Lielbritānijas darba likumus, kā arī, protams, EPCR noteikumus, jo bez derīgiem dokumentiem nedrīkstēja atrasties laukumā.

Pašlaik ir zināms, ka Eiropas profesionālā klubu regbija savienība šo situāciju izvērtēs, bet pagaidām nesniedz nekādus sīkākus komentārus. Kā norāda regbija eksperti, sliktākajā gadījumā, Londonas "Saracens" var tikt diskvalificēti arī no Čempionu kausa un viņu vieta ceturtdaļfinālā, kam jānotiek šī gada aprīlī (pret Lensteru), ieņems Glāzgovas "Warriors".

Izmantotie resursi:
https://www.therugbypaper.co.uk/