Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" treneris nosauc Austrālijas treneri par Mikimausu

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" treneris nosauc Austrālijas treneri par Mikimausu
Maikls Čeika
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlases galvenais treneris Stīvs Hansens vienā no nesenajām publiskās uzstāšanās reizēm savu amata brāli, Austrālijas izlases galveno treneri Maiklu Čeiku ir nodēvējis par Mikimausu.

Jaunzēlandes regbija izlases galvenais treneris, kurš piedalījās kādā labdarības pasākumā, atbildot uz jautājumu par to kā viņš varētu komentēt Austrālijas regbija zvaigznes un viena no šīs valsts izcilākajiem sportistiem Marka Elas izteikumus par to, ka ar "All Blacks" komandu izcīnīt uzvaru Pasaules kausā varētu pat Mikimauss, sacīja: "Viņiem pašiem ir savs Mikimauss, kurš trenē Austrālijas izlasi." Vēlāk gan Hansens turpināja: "viņš ir normāls džeks, taču viņam ir jāiemācās kontrolēt savas emocijas."

Šis komentārs, lai gan tika izteikts privātā pasākumā drīz vien kļuva par Austrālijas un arī Jaunzēlandes vienu no apspriestākajām ziņām. Protams, ka katra puse mēģināja pierādīt savu taisnību. Malā nav stāvējis arī bijušais "Valabiju" spēlētājs Drū Mičels: "Publiski parasti tiek runātas tās lietas, ko visi grib dzirdēt, taču aiz slēgtām durvīm un privātā lokā gan parādās īstās domas. Tas ir ļoti bēdīgi, ja tā patiešām ir."

Jāpiebilst, ka Stīvs Hansens vada Pasaules ranga pirmo komandu un ar to viņi ir galvenie favorīti uz uzvaru Pasaules kausā. Savukārt Maiklam Čeikam 2018. gada sezona bija patiešām vāja, jo viņš nespēja uzvarēt lielākajā daļā maču un komanda kopumā spēlēja vāji.

Gada beigās Austrālijas regbija savienība arī izskatīja turpmākos sadarbības variantus, neizslēdzot trenera nomaiņu, taču pirms Pasaules kausa neriskēja to darīt, vien "piekomandēja" klāt vairākus palīgus, kas kā palīdzēs, tā arī kontrolēs Čeikas darbu.

Tāpat būtu jāatgādina, ka regbija laukumos Jaunzēlande un Austrālija ir vienas no nesamierināmākajām pretiniecēm un abu komandu attiecības nevar nosaukt par koleģiāli-draudzīgām.

Kā arī...

- Nu oficiālu apstiprinājumu ir guvušas baumas par Eliota Deilija pievienošanos "Saracens" komandai. To Londonas klubs apstiprināja vakar vakarā. Iepriekš jau ziņojām, ka Deilijs bija paziņojis, ka pēc tekošās sezonas beigām neplāno palikt Koventrī "Wasps" komandā.

- Savukārt jau pāris dienas regbija medijos tiek baumots par "All Blacks" zvaigznes, uzbrucēja Brodija Retalika iespējamo pievienošanos Anglijas Premjerlīgas klubam Seilas "Sharks". Tāpat tiek ziņots, ka "Sharks" jaunzēlandietim varētu piedāvāt vienu miljonu britu mārciņu lielu algu, kas viņu uzreiz padarītu par vienu no visapmaksātākajiem spēlētājiem pasaulē. Tiesa, šis darījums nenotiks ātrāk kā šī gada rudenī, pēc Pasaules kausa.

Interesanti, ka gan Retaliks, gan arī Seilas kluba pārstāvji noraidīja šīs baumas.

- Savukārt DĀR spēlētājs Luds de Jāgers atkal tiek saistīts ar iespējamo pārcelšanos uz Eiropu un šoreiz viņam jau tiek piemērīts Francijas Top 14 čempionāta komandas Bordo krekls.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/