Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

LSPA/"Livonia" regbistes uzvar arī Latvijas kausā

LSPA/"Livonia" regbistes uzvar arī Latvijas kausā
LSPA/"Livonia" līdere Līga Svetlova (ar bumbu) cenšas izkļūt cauri "Selēna"/"Miesnieki" aizsardzībai. Foto: Jeļizaveta Iļjina

Komanda LSPA/"Livonia" sestdien Rīgā triumfēja Latvijas kausa izcīņā regbijā-7 dāmām, iegūstot otro titulu pēc kārtas, jo pirms divām nedēļām vienība bija labākā arī Latvijas meistarsacīkstēs.

Latvijas kausa izcīņā piedalījās tās pašas piecas komandas, kas Latvijas čempionātā, izspēlējot viena apļa turnīru. Cīņā par čempionu titulu pārsteigumi fiksēti netika, abām favorītēm LSPA/"Livonia" un "Selēna"/ "Miesnieki" līdz savstarpējam mačam nokļūstot bez zaudējumiem.

Izšķirošajā cīņā par kausu LSPA/"Livonia" izcīnīja panākumu ar 36:15, lielisku sniegumu nodemonstrējot Līgai Svetlovai, kura ienesa trīs piezemējumus un arī precīzi sita trīs realizācijas. Savukārt pa reizei piezemējumus uzvarētājām ienesa Dita Kaša, Izabella Kvecko un Everita Vrubļevska, kamēr "Selēna"/ "Miesnieki" rindās visus 15 punktus ar trim piezemējumiem atnesa pēdējo gadu Latvijas labākā regbija spēlētāja Zane Sirsniņa-Kukaine.

Ja pirmās divas vietas bija identiskas Latvijas čempionāta rezultātiem, pie trešās vietas šoreiz tika Lietuvas komanda "Tauras VRA", ceturtajā vietā kausa izcīņu noslēdza "Jūrmala", bet no bronzas Latvijas čempionātā uz piekto pozīciju atkrita "Imanta".

Kā vēstīts, Latvijas čempionātā "Selēna"/ "Miesnieki" uzvarēja pirmajos divos etapos, kas notika pavasarī, bet noslēdzošajos divos posmos labākas bija LSPA/"Livonia" spēlētājas, šādi arī garantējot titulu. Identiska situācija bija arī cīņā par bronzu - pirmajos divos posmos labākas bija "Tauras VRA" spēlētājas, bet pēc tam viņas divreiz piekāpās "Imantai".

Latvijas kausa izcīņa regbijā-7 sievietēm (5. oktobris, Rīgas Tehniskā koledža)

Rezultāti: Selēna/Miesnieki - Jūrmala 31:5, Livonia/LSPA - Imanta 41:0, Jūrmala - Tauras VRA 14:28, Imanta - Selēna/Miesnieki 0:41, Tauras VRA - LSPA/Livonia 15:29, Imanta - Jūrmala 14:17, Selēna/Miesnieki - Tauras VRA 29:0, Jūrmala - LSPA/Livonia 8:31, Tauras VRA - Imanta 17:10, LSPA/Livonia - Selēna/Miesnieki 36:15.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.