Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempionvienību kļūst "Ķekava/Miesnieki", uzvarot saspringtā cīņā

Rolands Eliņš

Par Latvijas čempionvienību kļūst "Ķekava/Miesnieki", uzvarot saspringtā cīņā
Foto: Zigismunds Zālmanis, LRF

Sestdien Upesciema stadionā notika izšķirošā spēle 2020. gada Latvijas čempionātā regbijā 15. "Ķekava/Miesnieki" interesantā un ļoti saspringtā cīņā ar 13:10 pieveica "Garkalne/Livonia", nodrošinot sev čempiontitulu. "Garkalne/Livonia" izcīnījusi otro vietu, bet trešo vietu dienas pirmajā spēlē nodrošināja "Eži/EK Sistēmas".

Dienas pirmajā spēlē laukumā devās "Eži/EK Sistēmas" un Valmieras "Fēnikss". 6. minūtē ar piezemējumu spēles rezultātu atklāja Dainis Turkins, pēc tam "Ežiem" realizācijas sitiena iespēju gan neizmantojot (5:0). Puslaika gaitā vēl pa piezemējumam pievienoja Andris Kļimovičs (realizācija Dāvim Akmeņkalnam) un Markuss Lagunovičs.

Pēc spēles pirmā puslaika "Eži/EK Sistēmas" bija vadībā ar drošu 17:0. Arī otrajā puslaikā Valmieras "Fēnikss" savu punktu rēķinu atklāt nespēja. Rezultāts ilgāku laiku nemainījās, bet spēles 77. minūtē "Eži" punktu spēlei pielika ar tehnisko piezemējumu, izcīnot uzvaru ar 24:0. Ar šo panākumu "Eži" nodrošināja trešo vietu.

Pulksten 19:00 Upesciema stadionā laukumā devās "Garkalne/Livonia" un "Ķekava/Miesnieki". Jau pirms spēles bija skaidrs, ka, neskatoties uz to, ka "Garkalne/Livonia" čempionāta pēdējo spēli aizvadīs nākamnedēļ, jau šovakar tiks noskaidrots čempions.

"Ķekava/Miesnieki" komanda aizvadīja izcilu spēles sākumu. Bija redzams, ka komanda ir maksimāli koncentrējusies un mērķtiecīgi dodas uz priekšu. Principā var teikt, ka pirmās 20-25 minūtes "Miesnieki" aizvadīja nevainojami. Jau 4. minūtē ar piezemējumu rezultātu atklāja Elmārs Šefanovskis. Astoņas minūtes vēlāk ar otro piezemējumu 10:0 panāca Hardijs Nungurs.

Ja kaut ko arī pirmajās 20 minūtes "Miesnieki" varēja paveikt labāk, tad tie bija realizācijas un soda sitieni, no kuriem vairāki palika neizmantoti. Tiesa, 23. minūtē tieši ar soda sitiena palīdzību 13 punktu pārsvaru savai komandai sniedza Lauris Dūzelis.

29. minūtē soda sitienu realizēja Enzo Beltramino (3:13). Kopumā puslaika otrajā daļā jau pārsvars piederēja "Livonia", taču "Miesnieki" aizsardzībā demonstrēja milzīgu cīņassparu. Puslaika beigu daļā tika paradītas vairākas dzeltenās kartītes, taču rezultāts uz tablo nemainījās (13:3).

Otrajā puslaikā redzamība jau bija diezgan ierobežota un palīdzēja tikai mākslīgais apgaismojums, tiesa, arī ar to bija nepietiekami. Tribīnēs savukārt valdīja lieliska atmosfēra. Momentiem ļoti skaļi un aktīvi bija gan vienas, gan otras komandas līdzjutēji.

54. minūtē Reinis Pepa ar piezemējumu un Valērijs Runco ar realizācijas sitienu atgrieza lielu intrigu šajā mačā (10:13). Atlikušajā spēles daļā "Garkalne/Livonia" veica lielu spiedienu uz "Miesnieku" vārtiem. Spēli pat nācās noslēgt nedaudz ātrāk, un "Miesnieki" ar milzu piepūli spēja izturēt, izcīnot uzvaru ar 13:10.

Latvijas čempionāta nolikums paredz, ka no spēles laika ir jānospēlē 75%, lai spēles rezultātu oficiāli varētu ieskaitīt. Ja saimnieki nespēj nodrošināt atbilstošus apstākļus mača aizvadīšanai, tiem var piešķirt tehnisko zaudējumu. Attiecīgi ir jābūt aizvadītām vismaz 60 minūtēm, bet vakar "Garkalne/Livonia" un "Ķekava/Miesnieki" spēlē tiesneši cīņu pārtraukt nolēma pēc nospēlētām 68 minūtēm, pirms tam vairākkārt brīdinot komandu pārstāvjus.

"Ķekava/Miesnieki" - 2020. gada Latvijas čempioni regbijā 15. "Garkalne/Livonia" 12. septembrī pulksten 14:00 aizvadīs pēdējo spēli Rūjienas stadionā pret "Fēniksu", taču jau tagad ir skaidrs, ka komandai šosezon otrā vieta. Trešā vieta "Eži/EK Sistēmas" komandai.

Informāciju sagatavoja:
LRF