Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglija dodas uz Pasaules kausu ar 37:0 pret Itāliju

Anglija dodas uz Pasaules kausu ar 37:0 pret Itāliju
Foto: Reuters/Scapix

Anglijas izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra šodien tikās ar Itālijas izlasi un svinēja uzvaru ar 37:0. Tāpat panākumu izcīnīja arī Skotijas valstsvienība, kas ar 36:9 atkārtoti pārspēja Gruziju.

Gruzijas un Skotijas komandas bija tikušās mazāk kā pirms nedēļas, jo pagājušajā sestdienā Tbilisi skoti izcīnīja negaidīti pārliecinošu uzvaru pār gruzīniem ar 44:10. Šodien arī bija viņu kārta būt mājnieku lomā.

Spēles sākumā nekas neatgādināja par iepriekšējās cīņas diezgan pārliecinošo skotu pārsvaru, jo abas vienības spēlēja diezgan pavirši un ar radošumu neizcēlās, vairāk gaidot pretinieku kļūdas. Tās arī tika atrastas – skoti izmantoja gruzīnu pozicionālās kļūdas, Ali Praisam un Blēram Kinghornam gūstot piezemējumus, kamēr gruzīni bija pateicīgi par skotu noteikumu pārkāpumiem, kas viņiem ļāva rezultātu turēt maksimāli tuvu (trīs precīzi sodi Tedo Abžandadzes kontā), puslaikā ejot tikai ar viena punkta deficītu – 9:10.

Otro puslaiku gruzīni arī sāka ļoti labi un mājniekiem bija pamatīgi jānopūlas, lai izturētu šo pirmo minūšu ofensīvu, taču, lai vai kā centās "Lelos", pie punktiem viņi netika. Skoti, sagaidījuši, kad viņu pretinieki atkal sāks kļūdīties, pārvirzīja spēli uz pretinieku laukuma pusi un tur arī pavadīja atlikušo mača daļu, sistemātiski izrēķinoties ar viesiem.

Sems Džonsons, Dārsijs Greiems, Džordžs Horns un Pīters Horns otrajā puslaikā paviesojās gruzīnu ieskaites zonā, kas beigu beigās arī ļāva skotiem uzvarēt ar rezultātu 36:9, kas ļauj teikt, ka nedēļas laikā nekas komandu spēku samēros nav mainījies.

Otrajā šīvakara mačā Aglija Ņūkāslā uzņēma Itālijas valstsvienību. Protams, ka angļi bija mača pārliecinoši favorīti, taču laukumā viņi to nesteidzās demonstrēt, jo arī šīs spēles statuss nebija pārāk nozīmīgs un komanda nespēlēja labākajā sastāvā.

Noslēdzot pirmo puslaiku ar rezultātu 9:0, visus punktus gūstot Ovenam Farelam no soda sitieniem, otrajā puslaikā angļi "ieslēdza otro ātrumu" un panāca savu, t.i., Bens Jangs, Džo Maršāns, Eliss Gendžs un Entonijs Vatsons, gluži kā Skotijas un Gruzijas mačā, "sabradāja" visas viesu iespējas uz kaut cik pieklājīgu rezultātu. Beigu beigās itāļi tā arī nespēja gūt punktus šajā spēlē un Anglija svinēja panākumu ar 37:0.

Jāatzīmē, ka visu četru komandu galvenie treneri uz šīsdienas mačiem izlika tā sauktos eksperimentālos sastāvus, tādējādi gan ļaujot līderiem vai iepriekš ar savainojumus ārstējušajiem regbistiem atpūsties, gan samazinot iespēju komandu atslēgas spēlētājiem gūt savainojumus.

Rītdien vēl vairākas Pasaules kausa dalībnieces aizvadīs savas pēdējās pārbaudes spēles pirms 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra. Var izcelt esošo čempionu Jaunzēlandes tikšanās ar Tongu, Austrālijas un Samoā izlašu cīņu, kā arī, protams, divu Eiropas regbija grandu, Īrijas un Velsas, spēle Dublinā.


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).