Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

“Kavaliers” debitē ar zaudējumu pret “Cheetahs”

“Kavaliers” debitē ar zaudējumu pret “Cheetahs”
Foto: AFP/Scanpix

Šīsdienas pēcpusdienā tika aizvadīta pēdējā DĀR regbija čempionāta pirmās kārtas cīņa, kurā Premjerlīgas debitanti Bolendas “Cavaliers” ar 16:44 zaudēja Frīsteitas “Cheetahs”.

Bolendas klubs bija lielākais pārsteigums “Currie cup” kvalifikāvijā, kas pavasarī un vasarā deva speļu praksi visām DĀR profesionālā regbija komandām (turnīrs notiek, lai noskaidrotu Premjerlīgas un Pirmās līgas komandas) un Namībijas “Welswichitas” vienībai. “Cavaliers”, kuri iepriekšējā sezonā palika piektie Pirmajā līgā, izcīnīja trešo vietu, kas deva automātisku ceļazīmi uz Premjerlīgu.

Iepazīšanās ar DĀR čempionāta augstāko līmeni “Kavalēristiem” gan nebija diez ko pozitīva, jo, ja vēl pirmajā cīņas daļā viņi varēja turēt “Cheetahs” vienībai, tad jau otrajās 40 minūtēs “Gepardi” attaisnoja savu nosaukumu un aizbēga no debitantiem, svinot uzvaru ar 44:16.

Par spēles varoņiem kļuva Frīsteitas komandas kapteinis Fransuā Ventura, kura kontā divi piezemējumi un Freds Zeilingā, kurš bija precīzs trijās realizācijās un vēl deviņus punktus guva no soda sitieniem.

Zaudētājiem Niko Šīpers trīsreiz realizēja sodus un bija precīzs arī vienīgajā realizācija, kas sekoja pēc Danvela Dīmasa piezemējuma.

Atgādināsim, ka pirmā šīssezonas spēle, kurā bija jātiekas “Eastern Province Kings” un “Griquas”, tika atcelta, jo “Karaļiem” bija finansiālas problēmas, kas atrisinājās vien pēdējā brīdī. Šo cīņu pārcels uz vēlāku laiku. Savukārt “Golden Lions” pirmajā nedēļā atpūtās, jo reģiona lielā komanda, “Lions”, spēlēja Super Rugby finālā.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.