Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Crusaders" trešo gadu pēc kārtas kļūst par Super Rugby čempioniem

Juris Miņins
Juris Miņins

"Crusaders" trešo gadu pēc kārtas kļūst par Super Rugby čempioniem
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes Kraistčērčas "Crusaders" šodien notikušajā Super Rugby finālmačā nodemonstrēja ļoti pārliecinošu un drošu spēli, kas viņiem ļāva ar 19:3 pārspēt Argentīnu pārstāvošo Buenosairesas "Jaguares" un jau trešo gadu pēc kārtas tikt pie čempionu kausa.

Šodien Jaunzēlnades pilsētā Kraistčērčā norisinājās Super Rugby čempionāta fināls, kurā tikās vietējā "Crusaders" komanda un Argentīnu pārstāvošā Buenosairesas "Jaguares". Abām šīm komandām sezona bija emocijām piesātināta – jaunzēlandiešus vēl pirms sezonas sākuma satricināja kāda terorista sarīkota apšaude vienā mošejā un islāma centrā, kas vēlāk arī rosināja runas par nepieciešamību mainīt regbija komandas nosaukumu. Savukārt Argentīnas komanda šajā sezonā sagādāja gana daudz pārsteigumu saviem līdzjutējiem, pirmo reizi vienības pastāvēšanas vēsturē tiekot līdz turnīra finālam.

Tiesa, šī gada fināls nebija "pelnrušķītes stāsts", jo "Jaguares" jau pagājušajā gadā spēja iekļūt izslēgšanas mačos, kas bija tikai loģisks solis tam, ka argentīnieši ar katru Super Rugby čempionātā pavadīto sezonu uzlaboja savu sniegumu, bet šogad regulāro sezonu viņi noslēdza DĀR konferences pirmajā vietā un visā turnīrā ieņēma otro vietu.

Pievēršoties sezonas galvenajai spēlei, jāsaka, ka "Crusaders" bija labi izpildījuši mājasdarbu un neļāva viesiem pirmajās minūtēs izvērsties, puslaika pirmajā ceturtdaļā sarīkojot ofensīvu, taču savu teritoriālo un bumbas kontroles pārsvaru viņiem tā arī neizdevās pārvērst punktos, bet argentīnieši, izturējuši mača sākuma spiedienu, ar veiksmīgiem bumbas spērieniem novirzīja spēli tālāk no sava laukuma, bet vēlāk arī paši izveidoja vairāku uzbrukumu sēriju. Tas gan vainagojās vien ar trim gūtiem punktiem, jo vairākas labas iespējas "jaguāri" neizmantoja, kļūdoties pēdējā brīdī.

Nevar teikt, ka jaunzēlandiešiem klājās labāk, jo arī viņu uzbrukumi ļoti bieži beidzās ar uz priekšu zaudētām bumbām, taču tieši viņi bija tie, kas guva pirmo mača piezemējumu, turklāt, izdarīja to pēc "Jaguares" zaudētās bumbas savā laukuma pusē un Sems Vaitloks piespēlēja Koudijam Teiloram un uzbrucējs nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Puslaika izskaņā, pamatlaikam jau noslēdzoties, mājnieki neapstājās un tā vietā, lai izsistu bumbu ārpus laukuma, sarīkoja ātru pretuzbrukumu, kas beigu beigās lika argentīniešiem pārkāpt noteikumus, bet Ričijs Mounga realizēja sodu.

Lai arī Buenosairesas komanda, ko var uzskatīt par Argentīnas izlases bāzes vienību, šajā sezonā ne vienu vien reizi spēja parādīt raksturu, finālmačā pret pieredzējušo un titulēto Jaunzēlandes vienību viņiem nekas no tā neizdevās un "Crusaders", Moungam gūstot vēl sešus punktus, svinēja pārliecinošu uzvaru – 19:3.

Jāpiebilst, ka Kraistčērčas "Crusaders" vienībai šis bija ceturtais Super Rugby fināls sešu sezonu laikā, kā arī trešais čempionu tituls, kas izcīnīts pēc kārtas. Komandas pastāvēšanas vēsturē viņi šajā turnīrā ir uzvarējuši jau desmito reizi, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs starp visām komandām, jo tuvākie sekotāji, Austrālijas komanda Kanberas "Brumbies" ir uzvarējusi vien sešas reizes.