Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Southern Kings" parādu dēļ var likvidēt jau šoruden

"Southern Kings" parādu dēļ var likvidēt jau šoruden
Edgars Marutrule - "Southern Kings" šīs sezonas produktīvākais piezemējumu guvējs.
Foto: AFP/Scanpix

"Super Rugby" čempionāta komandu no DĀR, Portelizabetas "Southern Kings", kuri šosezon ir atgriezušies spēcīgajā čempionātā, jau pēc sezonas noslēguma var likvidēt dēļ lielajiem parādiem un vājā sportiskā rezultāta.

Šīs sezonas sākumā "Super Rugby" čempionātam pievienojās trīs jaunas komandas – Argentīnas "Jaguares", Japānas "Sunwolves" un DĀR "Southern Kings", tādējādi paplašinot čempionātu no 15 līdz 18 komandām. Tiesa, sezonas beigās, kā tiek baumots, ne visi sagaidīs ar optimistisku noskaņojumu, jo Āfrikas komandai, iespējams, šī ir pēdējā sezona.

"Southern Kings", lai arī šogad tika prezentēta kā jaunpienācēja, patiesībā čempionātā debitēja pāris gadus agrāk, 2013. gadā, taču dažādu iemeslu dēļ, kā sportisku, tā arī ekonomisku, komanda bija spiesta izlaist 2014. un 2015. gada sezonas, taču atgriezās šosezon. Jau vienības pirmajā mēģinājumā spēlēt dienvidu puslodes spēcīgākajā turnīrā bija vērojams, ka komanda nav konkurētspējīga un tai ir finansiālas problēmas un tieši šādas pašas likstas DĀR pārstāvjus piemeklēja arī šosezon.

"Southern Kings" pašlaik ir aizvadījusi 13 mačus, kuros izcīnījusi divas uzvaras un ar deviņiem punktiem ieņem dalītu pēdējo vietu visā čempionātā. Viņiem kompāniju sastāda cita jaunpienācēja, "Sunwolves". Tiesa, tā vēl būtu puse no bēdas, jo jaunām komandām reti kad uzreiz izdodas cīnīties par augstām vietām. Galvenasi "Super Rugby" organizatoru galvassāpju iemesls ir zemais vienības maču apmeklējums. Ja vēl pirmajās spēlēs "Souther Kings" mačus apmeklēja ap 10 tūkstošiem skatītāju, tad jau pēc laika tie bija pieci tūkstoši, bet pašlaik, pēc statistiķu aprēķiniem, 98% arēnas tribīņu ir tukšas. Jāpiebilst, ka "karaļi" spēlē Nelsona Mandelas vārdā nosauktajā stadionā, kurā ir 46 tūkstoši skatītāju vietu.

Protams, ka šāda situācija noved pie finansiāliem zaudējumiem, tāpat ir problēmas ar algu izmaksām spēlētājiem. Tieši tāpēc pēc sezonas tiks lemts par vienības tālāko likteni.

Kā reālākais variants ir DĀR franšīzes likvidācija, taču to aizstātu ar Klusā okeāna valstu izlasi, kurai jau ir pat dots neoficiālais nosaukums - "Pacific Pioneers". SANZAR izpilddirektors Endijs Marionsa jau iepriekš bija izteicies, ka salu valstu izlase jau tuvākajā laikā varētu spēlēt "Super Rugby" turnīrā. Tāpat jau ir zināms, ka astoņi jaunās komandas mājas spēļu mači varētu notikt Fidži, divi – Samoa un pa vienam Austrālijas rietumos un Jaunzēlandes pilsētā Oklendā, kur ir lielākās "salinieku" diasporas.

Tiesa, par Klusā okeāna valstu komandas spēju sevi nodrošināt finansiāli, līdz šim ir bijušas vislielākās šaubas, taču iepriekšējā nedēļā notikušais "Super Rugby" mačs, kas tika izspēlēts Suvā, starp "Chiefs" un "Chrusaders" parādīja, ka interese par visaugstākā līmeņa regbiju šajā reģionā ir milzīga.

Izmantotie resursi:
Новости, календарь, турнирные таблицы....


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.