Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Tedesko un "Blues" jaunieši ar uzvaru sāk "State of Origin" mačus

Juris Miņins
Juris Miņins

Tedesko un "Blues" jaunieši ar uzvaru sāk "State of Origin" mačus
Foto: AP/Scanpix

Šodien Melburnā tika dots starts 2018. gada "State of Origin" regbija līgas sērijai, kuras pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru svinēja Jaundinvidvelsas "Blues", pārspējot Kvīnslendas "Maroons" ar 22:12.

"State of Origin" maču sērija ir viens no svarīgākajiem ikgadējiem sporta notikumiem Austrālijā, jo tā ir divu reģionu izlašu, Jaundinvidvelsas un Kvīnslendas, cīņa par labākās titulu. Šīs izlases sākotnēji tika veidotas balstoties uz regbistu dzimšanas vietām, taču pēdējos gados noteikumi ir mainījušies un tas ļauj komandām paplašināt savu spēlētāju izvēli

Jāpiebilst gan, ka pēdējo 12 sezonu laikā šajā sērijā ir novērojama Kvīnslendas dominance, jo tikai vienreiz, 2014. gadā, Jaundienvidvelsas komanda spēja uzvarēt šajā triju maču sērijā. 2018. gada sērijas pirmais mačs norisinājās Melnurnā, "Melbourn Cricket Ground" arēnā, kas spēj uzņemt vairāk kā 100 tūkstošus klātienes skatītāju.

Jāsaka, ka visiem uz šo maču atnākušajiem līdzjutējiem, bet tādu bija vairāk kā 87 tūkstoši, nenācās vilties spēlē. Jaundienvidvelsas komanda parādīja, ka līdz ar jaunā galvenā trenera, Breda Fitlera, atnākšanu, komanda ir izmainījusies un šogad ir pamats cerēt uz Kvīnslendas valdīšanas ēras beigām.

Kā šajā seriālā ierasts, komandas viena otru necentās izpētīt mača ievadā, jo visi viens par otru visu labi zina, tāpēc jau no pirmajām minūtēm tika veidoti gana perspektīvi uzbrukumi. Pirmie punkti gan tika gūti vien puslaika vidū, kad, pēc kvīnslendiešu pārkāpuma tieši pie savas ieskaites zonas, sodu realizēja Džeimss Melounijs. Savukārt piecas minūtes vēlāk Džeimss Tedesko bija tas, kurš noslēdza ātro "Blues" uzbrukumu, panākot 6:0, bet Melounijs rezultāta starpību palielināja vēl par diviem punktiem.

Lai arī astoņu punktu deficīts regbija līgā nav nekas liels, taču Kvīnslendas komanda saprata, ka kaut kas ir jāsāk darīt, jo pretējā gadījumā viņiem spēle būs beigusies jau pēc puslaika. Viņu pirmais piezemējums gan nebija pašu rūpīgi izplānota uzbrukuma rezultāts, bet gan Jaundienvidvelsas spēlētāju kļūdas dēļ.

"Blues" spēlētāji kļūdījās piespēlē, ko pārtvēra Valentins Holmss un pārliecinoši aizbēga no visiem sekotājiem, bet vēlāk arī bija precīzi soda sitienos. Ar rezultātu 8:6 par labu Jaundienvidvelsas "Blues".

Otrais puslaiks "Maroons" komandai sākās jau labāk, jo, pēc veiksmīgas bumbas piespēles ar kāju, ieskaites zonā to piezemēja pagājušās sezonas sērijas MVP Deins Gagai un pirmo reizi mačā izvirzīja Kvīnslendas komandu vadībā.

Ar to gan "tumši sarkano" prieki beidzās, jo, brīdī, kad pie teikšanas atkal nonāca Džeimss Tedesko, "Blues" bija teju neapturami – Latrels Mičels, Toms Trbojevičs un Džošs Ado-Kars katrs guva pa četriem punktiem un katrā no šiem uzbrukumiem būtisku devumu ieguldīja Tedesko, kurš arī tika atzīts par mača vērtīgāko spēlētāju.

Kvīnslendas "Maroons" šajā mačā, lai arī brīžiem rādīja labu spēli, kopumā neizskatījās spējīga šo maču uzvarēt un daudzi to saista ar to, ka vienībai, pāris dienas pirms izšķirošā mača, palīdzību savainojuma dēļ atteica komandas kapteinis Billijs Sleiters.

Jāsaka gan, ka spēle tikai apstiprināja tās aizdomas, kas daudziem bija pirms sērijas, proti, gados jaunā Jaundienvidvelsas komanda, kurā šogad spēlē 11 debitanti, ir daudz ātrāka un uzvarēt gribošāka, kamdēļ ir visas cerības redzēt Kvīnslendas dinastijas krišanu.

Tiesa, nebija tā, ka "Maroons" komandas spēle šajā mačā bija "bēdu ieleja", jo individuāli vismaz divi vienības spēlētāji ievērojami uzlaboja statistiku, proti, Valentins Holmss guva savu piekto piezemējumu trijos mačos seriāla mačos, bet Dens Gagai astoņās spēlēs astoņas reizes ir atzīmējies ar četru punktu uzbrukuma noslēgumiem.

"State of Origin" otrais mačs ir ieplānots 14. jūnijā, bet trešā spēle – 11. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nrl.com/