Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija federācijas opozicionāri nesaskaņotā sapulcē ievēl Pilenieku par prezidentu

Regbija federācijas opozicionāri nesaskaņotā sapulcē ievēl Pilenieku par prezidentu
Aivars Pilenieks uzrunas laikā (pa labi)

Noorganizējot nesaskaņotu biedru sapulci, Latvijas Regbija federācijas (LRF) opozicionāri trešdien par organizācijas prezidentu ievēlēja Aivaru Pilenieku, tomēr šobrīd nav juridiski skaidrs, kādas ir viņa iespējas ieņemt šo amatu.

Kā esam jau vairākkārt vēstījuši, LRF iekšienē šobrīd ir daudz nesaskaņu un strīdu, bet, beidzoties pilnvaru termiņam, no amata aizgāja organizācijas prezidents Aleksandrs Zuments. Līdz ar to 11. maijā LRF biedru sapulcē notika vēlēšanas, tomēr rezultāts bija negaidīts, Jurim Silovam un Aivaram Pileniekam saņemot pa desmit balsīm.

Trešdien bija plānota nākamā biedru sapulce, bet šorīt LRF izplatīja paziņojumu, kurā, atsaucoties uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) juridiskā direktora Raita Keseļa skaidrojumu, liedza Pileniekam konkurēt uz amatu, jo viņam ir aktīva tiesvedība ar federāciju, un pārcēla sapulci, paziņojot, ka tā notiks šī mēneša beigās.

Tomēr vēlāk Pilenieks, konsultējoties ar juristiem izlēma, ka viņa atbalstītāji pulcēsies uz sapulci. Vēlāk noskaidrojās, ka uz to ieradušies 15 balstiesīgie biedri, kas bija pietiekami kvorumam.

Tā iesākās ar LRF ģenerālsekretāra Oļega Voroņina īsu paziņojumu, kurā viņš teica, ka "valde uzskata, ka tuvākā biedru sapulce ir 27. jūnijā". "Lēmums tika pieņemts vakar plkst. 20:30 vakarā, to nebija iespējams uzreiz apstrādāt, līdz ar to paziņojumu izsūtījām šorīt desmitos no rīta," Voroņins teica neapmierinātajiem, kuri bija sapulces dēļ mainījuši dienas plānus

Dienas kārtībā bija tikai viens punkts par prezidenta vēlēšanām. Otrs kandidāts Juris Silovs otrdien valdes sēdē bija atsaucis pretendēšanu, ko apstiprināja arī Pilenieks, kurš viņam privātā sarunā paudis, ka "negrib iesaistīties šajā visā".

"Jācenšas vairāk ieklausīties, ko grib klubi, ko grib spēlētāji. Viņi ir amatieri, tāpēc viņiem nedrīkst likt važas vai noteikumus. Jāvieno sporta veida sabiedrību," uzrunā pauda Pilenieks. "Jāsāk no bērniem, popularizēšanas, tad varbūt arī uzlabosies izlases rezultāti. Galvenais ir popularizēt sporta veidu - visiem Latvijā jāzina, kas ir regbijs, jo pašlaik no mums baidās, uzskata, ka tas ir bīstams sporta veids. Kad viņi ir iepazinuši, kļūst interesanti."

Par Pilenieku nobalsoja 14 no klātesošajiem biedriem, bet regbija klubs "Jūrmala" atturējās. Lai būtu vairākums, vajadzēja tieši 14 balsis.

Turpinājumā klātesošie atlaida līdzšinējo LRF valdi, bet Pilenieks pavēstīja, ka kā valdes kandidātus šobrīd redz savus tuvākos padotos Aigaru Ameteru un Māri Zeltiņu, kuri arī tika ievēlēti. Tomēr jaunais prezidents uzsvēra, ka gatavojas pēc iespējas drīzāk palielināt valdes locekļu skaitu līdz septiņiem.

Pērn augustā līdzīgu sapulci sarīkoja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) opozicionāri, cenšoties gāzt prezidentu Ati Sausnīti. Tomēr toreiz viņiem pavisam nedaudz pietrūka, lai izdotos savākt kvorumu.

LRF pēc neatkarības atjaunošanas vadījuši arī Andris Ozols, Juris Krivojs, Andris Deniņš, Silovs un Zuments.


, 2018-06-06 22:00, pirms 6 gadiem
Ko ta lielais vadonis JZ tagad darīs?
, 2018-06-06 23:09, pirms 6 gadiem
Malači! Paņem un izdara, ko vajadzēja paveikt jau sen. Lielais regbijs šogad norakstāms bet prieks ka jauniešiem un dāmām turnīri ir un būs. Tātad nākamā zvaigžņotā regbija paaudze aug! Lai viss ieplānotais izdodās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.