Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Arī Halfpenijs var pamest Tulonu

Juris Miņins
Juris Miņins

Arī Halfpenijs var pamest Tulonu
Lī Halfpenijs
Foto: AFP/Scanpix

Būdams neapmierināts ar sava kluba zvaigznes Lī Halfpenija nespēlēšanu Francijas Top 14 finālā, Tulonas vienības īpašnieks Murads Buželals apdomā iespēju atteikties no velsieša pakalpojumiem

Pāris dienas pēc tam kā presē parādījās ziņas par Japānas regbista Ajumu Goromaru lēmumu pamest Tulonas komandu un doties uz mājām, Francijas regbija insaideri ziņo, ka arī velsietis Lī Halfpenijs, kurš spēlē tajā pašā aizsarga pozīcijā, nākamajā sezonā varētu spēlēt citā komandā.

Tomēr, ja Goromaru pats nolēma pamest Franciju, Halfpenija gadījumā komandas maiņa var notikt Tulonas komandas odiozā vadītāja Murada Buželala dēļ, kurš ir neapmierināts ar spēlētāju. Precīzāk, viņu neapmierina velsieša biežie savainojumi un izsaukumi uz nacionālo izlasi.

Arī pēc Francijas Top 14 čempionāta finālmača, kurā Tulona ar 16:22 piekāpās Klermonai un spēles laikā Antonijs Bello nerealizēja divus soda sitienus, kas varēja mainīt spēles gaitu, Buželals bija ārkārtīgi neapmierināts ar to, ka Lī Halfpenijs, kurš jau pirms tam atstāja komandu, jo bija izsaukts uz “Britu un īru lauvu” tūri pa Jaunzēlandi, nebija pieteikts “Lauvu” sastāvā mačam pret Jaunzēlandes provinču izlasi, t.i., pēc būtības viņš būtu varējis palīdzēt savam klubam tik ļoti svarīgajā spēlē.

Interesanti, ka vēl pagājušmēnes pats Velsas izlases spēlētājs, kura spēle šajā sezonā vairākkārtīgi ļāva Tulonai tikt pie uzvarām, paziņoja, ka ir pagarinājis līgumu ar klubu. Atgādināsim, ka iepriekšējā sezonā Halfpenijs bija viens no vislabāk apmaksātajiem regbistiem, jo nopelnīja aptuveni 0.6 miljonus britu mārciņu.

Kā arī…

- Anglijas Premjerlīgā iekļuvusī Londonas “Irish” vienība turpina bruņoties jaunajai sezonai un pēdējo pāris dienu laikā ir parakstījuši līgumus ar septiņiem jauniem spēlētājiem. Viņi visi ir ar starptautiskā regbija pieredzi, pārstāvot Austrālijas, Samoa, Fidži un Gruzijas izlases. Zināmākais no šī septītnieka ir līdzšinējais Lionas spēlētājs Napolioni Nalaga.

- Savukārt Līrojs Hjūstons, kurš vēl nesen spīdēja Premjerlīgā, nu pārcelsies uz Bordo komandu Francijas augstākajā līgā. Viņš Eiropā atgriežas pēc īsa un samērā negaidīti pārtraukta darba attiecību posma ar Kvīnslendas “Reds” vienību, kuru viņš izvēlējās, lai varētu spēlēt Austrālijas izlasē.

Jāpiebilst, ka Bordo komanda šajā starpsezonā ir palikusi bez Adama Ešlija Kūpera un Aiena Madigana.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...