Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija smagā cīņā uzveic Skotiju

Anglija smagā cīņā uzveic Skotiju
Džeka Nouvela piezemējums dezorganizēja skotus.
Foto: rbs6nations.com

Aizvadīta Sešu nāciju kausa izcīņas pirmā diena. Dienas centrālajā duelī Anglija izbraukumā spēja uzveikt mājiniekus skotus ar 9:15. Edijs Džounss darbu pie Anglijas stūres sācis ar uzvaru.

Šai spēlei bija dubulta likme. Uz spēles likts bija arī Kalkutas kausa liktenis. Kalkutas kauss reizi gadā tiek izspēlēts abu komandu savstarpējā duelī, un tā tas notiek jau kopš 1879. gada...Skotija šo trofeju iepriekšējo reizi izcīnīja 2008. gadā, taču bija apņēmības pilna uzvarēt šodien. Savā laukumā.

Spēle jau no paša sākuma bija ļoti nervoza. Notika bezkompromisa cīņa par iniciatīvu. Spēles sākumā mazliet pārliecinošāki izskatījās angļi. Spēles 13. minūtē viņu spēka ofensīva atnesa pirmos piecus punktus - piezemējumu izdarīja Džordžs Krūzs. Ouvens Farels pievienoja vēl divus ar precīzu realizāciju. Skoti no aukstās dušas atguvās ātri. Tikai trīs minūtes vēlāk angļu noteikumu pārkāpumu trijos punktos pārvērta Skotijas kapteinis Greigs Leidlovs (3:7).

Skotijai bija izdevies pārņemt spēles grožus savās rokās, izdarot lielu spiedienu uz Angliju. Skotija bija pārliecinošāki grupu cīņās, labāk spēlēja rakos un aktīvāk kustējās. Tomēr vadību pārņemt nespēja, jo atbildīgos brīžos pieļāva rupjas kļūdas. 37. minūtē Leidlovs iesita vēl vienu soda sitienu, panākot 6:7. Puslaika pašā izskaņā skoti atkal izdarīja masīvu spiedienu, taču pa īstam apdraudēt Anglijas ieskaites laukumu nespēja. Un arī Fina Rasela izpildītais dropsitiens laimi neatnesa. Pēc pirmā puslaika 6:7.

Otrajā puslaikā Anglija skotiem neļāva turpināt iesākto. Ciemiņi bija pārņēmuši iniciatīvu: vairāk kontrolēja bumbu, sāka ņemt virsroku grupu cīņās, tikmēr Skotija turpināja pieļaut muļķīgas kļūdas. Viena no tām atnesa angļiem piezemējumu, kad 50. minūtē piecus punktus guva Džeks Nouvels (6:12).

Atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar precīziem soda sitieniem. Skotija centās izglābties, taču pie reālas izdevības apdraudēt angļu uzvaru tā arī netika. Līdz ar to Anglija svinēja ārkārtīgi smagu un emocionāli nozīmīgu uzvaru. Skotiem jāgaida vēl viens gads...

Skotija - Anglija 9:15 (6:7)

Piezemējumi: nav - Krūzs 13', Nouvels 50'
Soda sitieni: Leidlovs 16', 37', 68' - Farels 62'
Realizācijas: nav - Farels 14'

Svētdien plkst. 17:00 kārtas noslēdzošā spēle. Pēdējo divu gadu čempione Īrija savā laukumā uzņems Velsu.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-06 21:30, pirms 8 gadiem
Ar 9:15 nevar uzveikt pretinieku, tikai zaudēt!!!