Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglijas regbija savienība izskata Getlanda kandidatūru izlases galvenā trenera amatam

Anglijas regbija savienība izskata Getlanda kandidatūru izlases galvenā trenera amatam
Vorens Getlands
Foto: Reuters/Scanpix

Ir parādījusies informācija, ka Anglijas regbija savienība (RFU) pašlaik apsver iespējamās kandidatūras, kas varētu stāties valstsvienības galvenā trenera amatā pēc tam kad to atstās Edijs Džonss. Viens no kandidātiem esot Vorens Getlands.

Pašlaik Anglijas regbija valstsvienību trenē austrālietis Edijs Džonss un tieši šī trenera vadībā komanda gatavosies 2019. gada Pasaules kausam. Vēl vairāk, šogad Džonss pagarināja līgumu līdz pat 2021. gadam.

Tiesa, Anglijas regbija savienība nevēlas palikt "pie sasistas siles", tāpēc jau pašlaik, trīs gadus pirms iespējamās treneru maiņas, ir sākusi domāt par "B plānu", kas, ļoti iespējams, var tikt realizēts, jo 2021. gadā Džonss būs nostrādājis ar Anglijas izlasi jau sešus gadus.

Kā viens no iespējamajiem kandidātiem uz Anglijas izlases trenēšanu tiek minēts pašreizējais Velsas izlases treneris Vorens Getlends, kurš iepriekš ir vadījis arī "Britu un īru lauvu" komandu. Getlanda līgums ar Velsas regbija savienību noslēdzas līdz ar 2019. gada Pasaules kausu un treneris jau ir paziņojis, ka neplāno turpināt darbu šajā pozīcijā.

Anglijas regbija savienības pagaidu vadītājs Naidžels Melvils gan norāda, ka viņš nav runājis ar Vorenu Getlandu, taču viņš to noteikti izdarīs tuvākajā laikā, lai noskaidrotu trenera tālākos plānus. Tāpat Melvils arī norādīja, ka viņš neizslēdz iespēju, ka Anglijas izlases galvenā trenera amatam tiktu intervēts Stjuarts Lankasters, kura vadībā angļi izgāza savās mājās notikušo 2015. gada Pasaules kausu, neizkļūstot no apakšgrupas.

Pašlaik Lankasters strādā vienā no spēcīgākajām Eiropas komandām, Īrijas Lensterā, kas ir gan Pro14 čempioni, gan Čempionu kausa ieguvēji un viņa priekšrocība pār citiem kandidātiem ir izcelsme, proti, RFU pie valstsvienības stūres vēlas redzēt vietējo speciālistu.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.