Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Jaunzēlandes rezervisti sagrauj ASV izlasi

Jaunzēlandes rezervisti sagrauj ASV izlasi
Foto: AFP/Scanpix

Ar pārliecinošu “Maori All Blacks” izlases uzvaru pār ASV valstsvienību noslēdzās pirmā 2016. gada starptautiskā regbija rudens pārbaudes spēļu cēliena spēle.

Lai arī jau pirms nedēļas Bledislo kausa ietvaros savu trešo spēli aizvadīja Austrālija un Jaunzēlande, kur ar 37:10 savu dominanci turpināja demonstrēt jaunzēlandieši, pirmā oficiālā pārbaudes spēļu nedēļa ir sākusies vien šodien.

Pirmajā cīņā tikās ASV izlase un “Maori All Blacks”, ko var uzskatīt par vienu no Jaunzēlandes rezeves izlasēm, proti, komandā var spēlēt tie regbisti, kas pārstāv maoru tautu. Iepriekš šis noteikums netika strikti ievērots, taču pēdējā laikā visiem spēlētājiem ir jāapliecina sava piederība šai tautai.

Ja mēs pievēršamies cīņai, tad jāsaka, ka ASV izlasei īsti nebija nekādu argumentu, lai apturētu Jaunzēlandes komandu un uz “Toyota Park” arēnu atnākušie varēja noskatīties kā viesi sistemātiski un neatlaidīgi iznīcina jebkādas ASV izlases cerības ne tikai uz uzvaru, bet arī uz puslīdz pieklājīgu zaudējumu. Beigu beigās “Maori All Blacks” svinēja uzvaru ar 54:7.

Divi piezemējumi šajā spēlē padevās Džeimsam Lovam un Akiram Ioanī, bet kopā bumba amerikāņu ieskaites zonā pabija astoņas reizes. Eihea Vests bija prezīcākais sitienos pa vārtiem, realizējot sešus no sešiem mēģinājumiem, tādējādi kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat šodien tiks aizvadīta vēl virkne ar pārbaudes spēlēm no kurām interesantākās varētu būt Velsa pret Austrāliju un Īrija pret Jaunzēlandi.

Starptautiskā regbija pārbaudes spēles, 1. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
ASVMaori All Blacks7:54
JapānaArgentīna
VelsaAustrālija
BarbariansDĀR
ĪrijaJaunzēlande

, 2016-11-05 08:14, pirms 7 gadiem
Pat nezināju, ka jeņķi spēlē regbiju. Šķita, ka šie tikai savu "futbolu" spēlē.
, 2016-11-05 08:19, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Pat nezināju, ka jeņķi spēlē regbiju. Šķita, ka šie tikai savu "futbolu" spēlē.
ASV izlase ir regulāra PK dalībniece, 2kārtējie OS čempioni, labākie amerikāņi spēlē Eiropas klubos, bet R-7 izlase ir starp komandām, kas, varbūt, nav favorīti, taču jebkurā momentā var vinnēt PS posmu (uz OS viņi, pēc pašu paziņojumiem, brauca pēc medaļām).
, 2016-11-05 10:30, pirms 7 gadiem
Tas bija īstais all blacks? Ja tā tad kāpəc vēl tas "maori" klāt?
, 2016-11-05 11:35, pirms 7 gadiem
Izlasi taču vispirms rakstu
, 2016-11-05 11:40, pirms 7 gadiem
Kas tad ir tie "Barbari", ar kuriem DĀR jāspēlē?
, 2016-11-05 12:28, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Kas tad ir tie "Barbari", ar kuriem DĀR jāspēlē?
Komanda, kuru veido labākie no tiem spēlētājiem, kas nav piesaistīti savām nac. izlasēm + ir labi uzvedušies (tb skatās ne tikai spēles kvalitātes, bet arī spēlētāja paveikto kopumā, tos, kas iekuļas nepatikšanās utml. neņem).

Spēlēt Barbarians izlasē ir diezgan liels gods. Tas nav gluži kā All-Stars citos sporta veidos, bet tuvu tam.
, 2016-11-05 13:45, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Kas tad ir tie "Barbari", ar kuriem DĀR jāspēlē?
par šitiem es kautkad lasīju. draudīgs spēks... barbarians
, 2016-11-05 13:46, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Izlasi taču vispirms rakstu
jā, sorry... rezervisti, pasteidzos
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.