Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Argentīna paliek mazākumā, piekāpjas Anglijai un faktiski zaudē cerības uz ceturtdaļfinālu

Argentīna paliek mazākumā, piekāpjas Anglijai un faktiski zaudē cerības uz ceturtdaļfinālu
Džordžs Fords pēc piezemējuma guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas regbija valstsvienība sev svarīgajā 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra mačā pret Angliju jau 18. minūtē palika mazākumā un beigās piedzīvoja zaudējumu ar 10:39, tādējādi saglabājot vien teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Sestdienas otrais regbija PK finālturnīra mačs, kurā tikās Argentīna un Anglija, tika gaidīts jau no paša turnīra sākuma, tā kā Argentīnas izlasei, tikko tā zaudēja Francijai, šī spēle kļuva par "dzīvības vai nāves" cīņu, proti, piekāpjoties angļiem, viņiem zūd cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Interesanti, ka uz šo atbildīgo spēli "Los Pumas" treneris Mario Ledesmā veica visnotaļ drosmīgu soli, t.i., ārpus pieteikuma atstāja vienu no Argentīnas aizvadīto gadu labākajiem regbistiem, Nikolā Sančezu.

Spēles ievadā iniciatīva piederēja Argentīnai, kura lieliem spēkiem devās uz priekšu un bija tuvu piezemējumam, taču Eliots Deilijs izglāba angļus. Tiesa, drīz vien viņi pārkāpa noteikumus un Benjamins Urdapileta ar precīzu soda sitienu atklāja mača rezultātu. Vadībā gan Dienvidamerikas komanda ilgi neatradās, jo Džonijs Mejs sev ierastā stilā gar laukuma malu lielā ātrumā ielauzās ieskaites zonā, panākot 5:3.

Saprotot gan spēles likmi, gan arī to, ka mačs solījās būt spraigs, abas komandas bija diezgan emocionālas un šajā brīdī neiztika arī bez asumiem laukumā, taču lūzuma punkts pienāca spēles 18. minūtē, kad Tomass Lavanīni, jāsaka, ka arī sev ierastā stilā, sagādāja Argentīnas izlasei problēmas, proti, pārkāpa noteikumus pret Ovenu Farelu, ko Naidžels Ovenss novērtēja ar sarkano kartīti, atstājot "Los Pumas" mazākumā.

Neskatoties uz mazākumu, argentīnieši mēģināja iet uz priekšu un kopumā neizskatījās, ka Anglijas izlasei būtu skaitliskais pārsvars. Cīņa noritēja laukuma vidusdaļā un vienības, saglabājoties rezultātam 5:3 Anglijas labā, turpināja cīnīties par iniciatīvu.

Tiesa, angļi aizvien vairāk un vairāk pietuvojās argentīniešu ieskaites zonai un, iespējams, noguruma dēļ, bet puslaika beigās "Los Pumas" ielaida divus piezemējumus, kad veiksmīgāki par visiem bija Eliots Deilijs un Bens Jangs. Jāpiebilst gan, ka nevienā no trim piezemējumiem, ne arī soda sitienā pēc Lavanīni sarkanās kartītes Ovens Farels nespēja realizēt savus sitienus pa vārtiem.

Otrā puslaika pašā iesākumā Džordžs Fords nogādāja bumbu ieskaites zonā, tādējādi panākot bonusa punktu par četriem piezemējumiem.

Atlikušajā spēles laikā komandas spēlēja jau daudz brīvāk un Argentīna pat spēja gūt pirmo piezemējumu, kad Matiass Moroni noslēdza argentīniešu izrāvienu, bet Emiliano Bofeli bija precīzs realizācijā. Tiesa, šis notikumu pavērsiens vairs neko nespēja mainīt mača gaitā, tā kā Anglijas pārsvars bija pārāk liels, bet atlikušā laika – pārāk maz. Turklāt, uz maiņu nākušais Džeks Noulss izcēlās ar piezemējumu, kas atjaunoja 22 punktu pārsvaru, bet Lūks Kovans-Dikijs bija tas, kurš guva sesto piezemējumu Anglijas izlases labā.

Jāpiebilst, ka Argentīna, lai arī ir zaudējusi abām savām tiešajām konkurentēm, Anglijai un Francijai, vēl saglabā teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas mačiem. Viņiem pašiem tāpēc ir jāgūst piecu punktu uzvara pret ASV, bet Francijai ir jāzaudē abās atlikušajās spēlēs – pret Tongu un Angliju. Jāatzīst gan, ka Tongas spējas uzvarēt Franciju uz šo brīdi neizskatās diez ko spožas.

Anglija – Argentīna 39:10 (15:3)

Piezemējumi: Dž.Mejs (8), E.Deilijs (36) B.Jangs (40), Dž.Fords (44), Dž.Noulss (74), L Kovans-Dikijs (80) – M.Moroni (70)
Realizācijas: O.Farels (46, 76, 80+) – E.Bofeli (71)
Sodi: O.Farels (53) - B.Urdapileta (7)

C grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Anglija3300119:2015
2.Francija220056:309
3.Argentīna310259:766
4.Tonga200215:630
5.ASV200216:780


, 2019-10-05 13:13, pirms 4 gadiem
Labi cerams angļi spēs pārspēt ar Franciju, esmu par angļiem jau sen.
Tik viņiem allaž kaut kā neiet.
, 2019-10-05 14:35, pirms 4 gadiem
Angļi ir ļoti stipri šajā turnīrā, pumām galvenā cīņa bija pret Franciju pat tikšanu tālāk
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.