Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālijas regbijā ieviesīs zilo kartīti

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālijas regbijā ieviesīs zilo kartīti
Foto: Planetrugby.com

Austrālijas regbija savienība ir pieņēmusi lēmumu papildināt regbija tiesnešu kartīšu arsenālu, oficiāli ieviešot jaunu, zilo, kartīti.

Līdz šim regbijā, tāpat kā futbolā, bija zināmas divu veidu kartītes – dzeltenā, ko piešķīra par noteikumu pārkāpumiem un pēc kuras saņemšanas sodītajam spēlētājam nākošās 10 minūtes ir jāpavada uz sodīto soliņa un sarkanā, pēc kuras jau regbists tiek noraidīts no laukuma. Tāpat kā futbolā, arī regbijā divas dzeltenās kartītes dod vienu sarkano.

Austrālijas regbija savienība gan nolēma spert soli uz priekšu un ir ieviesusi jaunu kartīti, kas būs zilā krāsā. Šo kartīti regbija tiesneši varēs parādīt spēlētājiem, kas uz laukuma tieši vai netieši demonstrēs kādus smadzeņu satricinājuma simptomus. Tiesnesim būs jākontrolē spēlētāju drošība un veselība, tāpēc, ja par kāda spēlētāja veselību radīsies šaubas, tad viņš varēs regbistam parādīt zilo kartīti, nosūtot viņu pie ārstiem.

Pēc tam kā spēlētājs būs saņēmis šo kartīti, viņam būs jādodas prom no laukuma un jāiziet veselības pārbaude. Ja nekādas problēmas netiks konstatētas, viņš drīkstēs atgriezties laukumā. Ja nē – regbistam spēle būs beigusies un viņa komandai būs jāveic maiņa.

Jāpiebilst, ka visi šie jauninājumi noteikumos ir vērsti uz spēlētāju veselības saglabāšanu, jo nereti ir gadījumi, kad regbisti, atbilstoši spēles kultūrai, turpina spēlēt neskatoties uz gūtajiem smadzeņu satricinājumiem un arī pēc mačiem mēģina tos slēpt.

Šī noteikumu jauninājuma autori ir Tūtu ģimene, kuras dēls 2015. gadā, pēc regbija laukumā saņemtajiem savainojumiem, vēlāk arī mira.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features

     [+] [-]

, 2017-09-05 11:52, pirms 7 gadiem
Nākamā ir dardedzes krāsas kartīte.

     [+] [-]

, 2017-09-05 12:20, pirms 7 gadiem
nav slikta iedeja

  -2 [+] [-]

, 2017-09-05 12:26, pirms 7 gadiem
Sidnejā kā reiz ir dardedzes krāsu karoga piekritēju liela kopiena...Droši vien arī gejbija...pardon, regbija komanda viņiem tur ir...

     [+] [-]

, 2017-09-05 12:27, pirms 7 gadiem
Blin, tiešām ir...http://sydneyconvicts.org/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja