Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales regbija izlases EČ pirmajā dienā zaudē vienīgi Krievijai

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas pludmales regbija izlases EČ pirmajā dienā zaudē vienīgi Krievijai
Latvijas vīriešu pludmales regbija izlase
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas vīriešu un sieviešu izlases pludmales regbijā jeb regbijā-5 sestdien Maskavā Eiropas čempionāta pirmajā dienā zaudēja vienīgi Krievijas komandām. Līdz ar to dāmas svētdien sacentīsies pusfinālā, kamēr vīriem vēl priekšā ceturtdaļfināls.

Dāmu turnīrā piedalās vienīgi astoņas izlases, līdz ar to uzreiz tika izspēlētas vietas pusfinālā. Ulda Bautra trenētās regbistes parādīja cienījamu sniegumu - pirmajā mačā Latvija ar 5:4 apspēlēja Austriju, tad ar 1:9 kapitulēja Krievijai, bet apakšgrupas noslēgumā ar 12:1 sagrāva Slovēniju.

Līdz ar to svētdien pusfinālā Latvija sacentīsies ar Itāliju, kas uzvarēja otrā apakšgrupā, kamēr citā pārī spēkosies Krievija un Horvātija.

Savukārt vīru turnīrā Latvija ar 8:3 pārspēja ar gruzīniem bagāto Azerbaidžānas izlasi, tad ar 1:10 kapitulēja Krievijai, bet noslēgumā ar 7:4 apspēlēja Slovēniju. Svētdien gaidāmajā ceturtdaļfinālā Latvijai pretim stāsies Gruzija, kas pirmajā dienā uzvarēja Moldovu, Lietuvu un Baltkrieviju.

Eiropas čempionāts pirmoreiz notika pērn, kad turpat Maskavā nebija pārāk liela konkurence. Toreiz dāmu konkurencē piedalījās vien četras komandas, Latvijai paliekot pēdējai. Šoreiz vīru komandu skaits pieaudzis līdz 12, bet dāmu izlases turnīrā ir jau astoņas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja