Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Crusaders" tiek pie devītā titula, "Lions" zaudē trešajā finālā pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

"Crusaders" tiek pie devītā titula, "Lions" zaudē trešajā finālā pēc kārtas
Kraistčērčas "Crusaders"
Foto: Reuters/Scanpix

Vakardien ar Kraistčērčas "Crusaders" uzvaru noslēdzās kārtējā "Super Rugby" sezona, kuras finālā Jaunzēlandes komanda ar 37:18 pārspēja DĀR pārstāvjus, Johanesburgas "Lions".

Kā jau ziņojām, šī gada "Super Rugby" finālā satikās tās pašas komandas, kas pirms gada – Johanesburgas "Lions" un Kraistčērčas "Crusaders". Turklāt, johanesburgiešiem šī bija jau trešā sezona pēc kārtas, kurā viņi spēj tikt līdz galvenajam mačam, taču iepriekšējās divās reizēs tika ciestas neveiksmes.

Šī spēle afrikāņiem sākās pozitīvi un Eltons Jantīzs drīz vien izvirzīja "Lions" vadībā, jo realizēja soda sitienu, taču mājnieki atbildi nepalika parādā un uz šādu Johanesburgas vienības "izlēcienu" atbildēja ar 20 bezatbildes punktiem jau pirmajā puslaikā – Seta Tamivalu un Deivids Havili guva pa piezemējumam, bet vēl desmit punkti Ričija Moungas kontā.

Otrajā puslaikā komandas jau spēlēja daudz līdzvērtīgāk un vienā brīdī, pēc Malkoma Marksa piezemējuma mača 68. minūtē, "Lions" rezultāta starpību samazināja līdz puslīdz cerīgiem 12 punktiem, taču Eltons Jantīzs nebija precīzs soda sitienā, bet dažas minūtes vēlāk Skots Barets noslēdza strauju "Crusaders" komandas uzbrukumu, dzēšot jebkādas viesu cerības uz panākumu.

Līdz ar šo uzvaru Kraistčērčas "Crusaders" ne tikai ir izcīnījuši otro čempionu titulu pēc kārtas, bet arī devīto komandas pastāvēšanas vēsturē. Tāpat ceturto reizi pēc kārtas, kā arī sesto reizi pēdējo septiņu sezonu laikā "Super Rugby" sezonā ir uzvarējis kāds no Jaunzēlandes klubiem.

Savukārt Johanesburgas "Lions" šis ir jau trešais zaudējums čempionāta finālā pēc kārtas. Atgādināsim, ka līdz šim pēdējo reizi kāds no DĀR klubiem "Super Rugby" turnīrā ir uzvarējis nu jau tālajā 2010. gadā, kad to izdarīja Pretorijas "Bulls". Viņi arī ir vienīgie, kuriem tas ir izdevies, kad laika posmā no 2007. līdz 2010. gadam viņi tika pie trim čempionu tituliem četru sezonu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja