Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sākas arī Austrālijas "Super Rugby" turnīrs, Jaunzēlandē vadībā "Crusaders"

Juris Miņins
Juris Miņins

Sākas arī Austrālijas "Super Rugby" turnīrs, Jaunzēlandē vadībā "Crusaders"
Epizode no 'Reds" un "Waratahs" mača
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika dots starts Austrālijas "Super Rugby" turnīram, kuru ar uzvarām sāka Kvīnslendas "Reds" un Kanberas "Brumbies" komandas.

Kā jau zināms, šī "Super Rugby" sezona tās ierastajā veidolā nenotiek, taču, lai regbistiem būtu spēļu prakse, bet komandas tiktu pie kādiem ieņēmumiem, Austrālijas un Jaunzēlandes regbija dzīves vadītāji ir nolēmuši rīkot savus turnīrs, kuros piedalās vietējās "Super Rugby" franšīzes. Tiesa, ja jaunzēlandieši šajā nedēļā aizvadīja jau ceturto maču kārtu, tad austrāliešiem jūlija pirmā nedēļas nogale bija laiks, kad viņi sāk savas cīņas.

Jāsaka, ka pirmā Austrālijas turnīra spēle attaisnoja uz sevi liktās cerības, proti, Kvīnslendas "Reds" un Jaundienvidvelsas "Waratahs" cīņa bija sīva un, kas nav mazsvarīgi, arī gana rezultatīva. Tiesa, jāatzīst, ka mača liktenis faktiski tika izšķirts jau pirmajā puslaikā, kad "Reds" guva trīs no saviem četriem piezemējumiem, kamēr "Waratahs" turējās spēlē pateicoties Viljama Harisona precīzajiem sitieniem pa vārtiem.

Izvirzījušies vadībā pēc komandas kapteiņa Laiema Raita piezemējuma mača ievadā, kvīnslendieši puslaiku noslēdza esot vadībā ar 19:13, taču otrā puslaika ievadā "Waratahs" atbildēja ar desmit punktiem pēc kārtas, tāpēc "Reds" bija jāatspēlējas, ko gan viņi veiksmīgi izdarīja. Interesanti, ka šī bija pirmā Kvīnslendas "Reds" komandas uzvara pār Jaundienvidvelsas "Waratahs" kopš 2013. gada.

Otrajā "Super Rugby AU" mačā, kurā tikās Kanberas "Brumbies" un Melburnas "Rebels", scenārijs bija ļoti līdzīgs, jo Kanberieši pirmajā puslaikā guva trīs piezemējumus, bet melburnieši otrajās 40 minūtēs sarīkoja pakaļdzīšanos, kas beigās gan nebija veiksmīga un tāpēc "Brumbies" svinēja panākumu ar 31:23.

Jaunzēlandes "Super Rugby Aotearoa" Kraistčērčas "Crusaders" sagādāja otro zaudējumu pēc kārtas Otago "Highlanders" vienībai – 40:20. Pa diviem piezemējumiem uzvarētāju rindās guva Toms Kristijs un Vils Džordans.

Savukārt šodien, Hamiltonas "Chiefs" tikās ar Velingtonas "Hurricanes", kas bija divu vājāko komandu, kas šajā turnīrā vēl ne reizi nebija tikušas pie panākuma, cīņa.

Lai arī cik lieliska iespēja tikt pie panākuma bija Hamiltonas komandai, kas tikai uzlabojās brīdī, kad "Hurricanes" palika 14 vīru sastāvā, "Chiefs" nespēja izmantot šo situāciju, tiekot vien pie soda piezemējuma un piedzīvoja ceturto zaudējumu četrās spēlēs – 18:25.
Uzvarētāju rindās gan šajā spēlē ar lielisku sniegumu izcēlās Džordijs Barets, kurš ne tikai guva 10 punktus, bet arī realizēja ļoti sarežģītu, 58 metrus tālu, soda sitienu no savas laukuma puses.

Džordija Bareta raidījums vārtos

"Super Rugby AU", 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
RedsWaratahs32:26
BrumbiesRebels31:23
#KomandaSUNZP
1.Brumbies11005
2.Reds11004
3.Waratahs10011
4.Western Force00000
5.Rebels10010

"Super Rugby Aotearoa", 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
HighlandersCrusaders20:40
ChiefsHurricanes18:25
#KomandaSUNZP
1.Crusaders330014
2.Blues330012
3.Highlanders31025
4.Hurricanes31024
5.Chiefs40042

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/