Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija gatavošanos PK sāk ar zaudējumu Urugvajai

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija gatavošanos PK sāk ar zaudējumu Urugvajai
Krievijas regbija izlase 2019. gada EČ izcīņā
Foto: AFP/Scanpix

Gatavojoties 2019. gada Pasaules kausam regbijā, Krievijas izlase aizvadīja savu pirmo pārbaudes maču, kas notika Nāciju kausa ietvaros, piekāpjoties turnīra saimniekiem urugvajiešiem ar 26:48.

2019. gads regbija pasaulē ir nozīmīgs ar to, ka rudenī tiks aizvadīts Pasaules kauss, kas šoreiz notiks Japānā. Līdz ar to pašlaik komandas, var teikt, ka ieiet izšķirošajā sagatavošanās fāzē. Kamēr planētas vadošās komandas ietur pauzi, lai tradicionālos vasaras testu mačus aizvadītu augustā, citas komandas izmanto šo laiku, lai gūtu augsta līmeņa starptautisko maču praksi.

Tā Urugvaja, Namībija, Krievija un Argentīnas otrā izlase pašlaik aizvada jau tradicionālo Nāciju kausu. Jāpiebilst, ka visas četras izlases pārstāv nācijas, kas ir kvalificējušās Pasaules kausam un tādējādi šis turnīrs ir kļuvis par nozīmīgi posmu sagatavošanās ciklā. Savukārt Argentīnas otrās izlases spēlētājiem tā ir laba iespēja parādīt sevi un, iespējams, tikt uz PK. Turklāt, jāatgādina, ka tieši Argentīnas dublieri uzvarēja šī gada Amerikas čempionātā.

Turnīrs, kurš norisinās Urugvajas galvaspilsētā Montevideo, sākās ar Argentīnas un Namībijas komandu cīņu. Atgādināsim, ka Namībija Pasaules kausam kvalificējās kā Āfrikas Zelta kausa čempione, pārliecinoši uzvarot visās turnīra spēlēs.

Jāsaka, ka afrikāņiem spēka pietika burtiski vienam puslaikam, jo pirmajās 40 minūtēs viņi spēlēja gana labi un sagādāja pamatīgas galvassāpes saviem pretiniekiem, kas tikai puslaika kompensācijas laikā prata izlīdzināt rezultātu (12:12). Otrā puslaika ievadā Namībija vēl guva piezemējumu, taču tad dienvidamerikāņi prata lauzt spēles gaitu un izcīnīja uzvaru ar 39:25. Divus piezemējumus otrajā puslaikā guva Fakundo Kordero.

Savukārt otrajā dienas spēlē mājnieki cīnījās ar Krievijas izlasi. Urugvajieši Pasaules kausam kvalificējās kā otrā spēcīgākā Amerikas reģiona komanda, pārspēlēs tiekot galā ar Kanādu, bet Krievija savu biļeti uz Japānu nopelnīja pēc skandalozā 2018. gada EČ, pēc kura diskvalifikācijas saņēma Rumānijas un Spānijas izlases.

Jāatzīst, ka spēle bija gana dinamiska un rezultatīva, komandas negaidīja ne mirkli, lai gūtu punktus, taču visa mača garumā bija jūtams mājnieku pārsvars, kas beigu beigās ļoti labi bija redzams arī uz tablo – 48:26. Krievijas labā ar "hettriku" izcēlās Jevgeņijs Matvejevs, bet urugvajiešu labā divreiz bumbu ieskaites zonā nogādāja Huans de Freitass.

2019. gada Nāciju kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
Argentīna XVNamībija39:25
UrugvajaKrievija48:26
#KomandaSUNZP
1.Urugvaja11005
2.Argentīna XV11005
3.Krievija10011
4.Namībija10010

Izmantotie resursi:
World Rugby | world.rugby