Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija intrigas 7: Cīņā par prezidenta amatu varētu iesaistīties arī Rīgas domes deputāts

Regbija intrigas 7: Cīņā par prezidenta amatu varētu iesaistīties arī Rīgas domes deputāts
Rīgas domes deputāts un LRF viceprezidents Lauris Ērenpreiss
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Trešdien atkārtoti notiks Latvijas Regbija federācijas (LRF) biedru sapulce, kur uz organizācijas prezidenta amatu varētu pretendēt arī Rīgas domes deputāts Lauris Ērenpreiss, noskaidroja Sportacentrs.com.

Kā esam jau vairākkārt vēstījuši, LRF iekšienē šobrīd ir daudz nesaskaņu un strīdu, bet, beidzoties pilnvaru termiņam, no amata aizgāja organizācijas prezidents Aleksandrs Zuments. Līdz ar to 11. maijā LRF biedru sapulcē notika vēlēšanas, tomēr rezultāts bija negaidīts, Jurim Silovam un Aivaram Pileniekam saņemot pa desmit balsīm.

Pašlaik LRF vada valde divu locekļu sastāvā - Lauris Ērenpreiss, kurš ir arī organizācijas viceprezidents, un Sandis Putniņš. Trešdien notiks jauna biedru sapulce un Ērenpreiss, kurš ikdienā ir Rīgas domes deputāts, apstiprināja, ka varētu kandidēt uz prezidenta amatu.

"Vēl neesmu izdomājis. Viss karājas gaisā. Tā ir mana paša iniciatīva, saprotot, ka mani tāpat neviens neievēlēs," Sportacentrs.com pauda Ērenpreiss, sakot, ka viņu nevis izvirzījusi kāda no federācijā esošajām nometnēm, bet pats pieņēmis šādu lēmumu. Ērenpreiss uzsvēra, ka biedru sapulcē tāpat celsies kājās, lai izteiktu savu vīziju par virzienu, kurā federācijai būtu jāvirzās. "Vēlētos izteikt savu vīziju, pastāstīt to visiem, lai tā būtu kā mēraukla pārējiem - pateikt priekšā, kas vajadzīgs. Šī pusgada laikā valdē esmu šo to sapratis un man radies optimistisks skatījums, kuru gribētu prezentēt. Gribu, lai regbijs būtu attīstīts. Galvenais, lai prezidentam būtu atbalsts no pārējiem biedriem - nevis 50%, bet vismaz 70-80%, lai varētu saimniecību virzīt uz priekšu."

Stāstot kā šobrīd notiek darbs federācijā, kad ir tikai divi valdes locekļi, Ērenpreiss atzina, ka bijušas tehniskas grūtības, piemēram, ar paraksta tiesībām. "Šī iemesla dēļ šobrīd vairāk laika jāvelta administrācijas darbam. Tomēr tiekam galā, zinot, ka tas nav uz ilgu laiku."

Sportacentrs.com sazinājās arī ar abiem kandidātiem, kuri iepriekš kandidēja uz prezidenta amatu. "Vēl domāju, nezinu. Dzirdu, ka Pilenieks daudz strādā. Lai jau veicas viņam," pauda Silovs, kurš savulaik jau bijis amatā. "Plānoju ierasties un kandidēt. Izskan vairāki vārdi, kas varētu pretendēt uz amatu. Man jau liekas, ka viņi to nedarīs, bet rīt manīsim. Ja būtu kāds reāls kandidāts, kurš turklāt ir pieņemams, pilnīgi iespējams, ka es atkāptos no kandidēšanas par labu viņam," teica Pilenieks, nekomentējot sīkāk vai Ērenpreiss būtu pieņemams kandidāts.

LRF pēc neatkarības atjaunošanas vadījuši pieci prezidenti - Andris Ozols, Juris Krivojs, Andris Deniņš, Silovs un Zuments.


, 2018-06-05 14:14, pirms 6 gadiem
Tikai ne viņš 🤦‍♂️
, 2018-06-05 14:43, pirms 6 gadiem
varēs katru rītu fotogrāfēt un likt bildes, cik viss slikti, bet darīt jau neko negribēs!
, 2018-06-05 17:41, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-06-05 20:34, pirms 6 gadiem
Tā frakcija tak nosprāgusi melos un intrigās. Lai izstājas un runā kā mužiks.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.