Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Goromaru pametīs Tulonu un atgriezīsies Japānā

Juris Miņins
Juris Miņins

Goromaru pametīs Tulonu un atgriezīsies Japānā
Ajumu Goromaru
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules apmāksātākais regbists Ajumu Goromaru, kurš šajā sezonā bija līgumattiecībās ar Tulonas vienību, paziņojis, ka nepaliks komandā un nākošajā sezonā atgriezīsies Japānā.

Japānis Ajumu Goromaru pasaules atpazīstamību un savu lielo līgumu ieguva 2015. gada Pasaules kausa laikā, kad bija sensacionālās Japānas izlases līderis un viens no grupu turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pēc šī turnīra sākās runas par to, ka japāņu fulbeks varētu pārcelties uz kādu spēcīgāku čempionātu un tas arī notika, jo no sākuma viņš pievinojās Super Rugby vienībai Kvīnslendas “Reds”, bet vēlāk pārcēlās uz pasaulē bagātāko regbija klubu, Tulonu. Kā tika ziņots, viņa alga bija vairāk kā 1.4 miljoni britu mārciņu.

Diemžēl, bet savainojumi un ārkārtīgi lielā konkurence, kas raksturīga šāda līmeņa komandām, liedza Goromaru ne tikai parādīt savu labāko spēli, bet pat tikt laukumā.

Saprotot, ka situācija neuzlabosies un arī jaunu līgumu viņam komandas īpašnieks Murads Buželals nez vai piedāvās, Goromaru ir pasteidzies paziņot, ka nākošo sezonu plāno aizvadīt turpat, kur sāka profesionāļa karjeru, proti, Japānas Top līgā startējošajā Ivatas “Yamaha Jubilo”.

Protams, ka pats Buželals arī jau paspēja nokomentēt spēlētāja izteikumus: “Mums viņu nevajag! Mēs nepagarināsim ar viņu līgumu un viņš pats ar negribēja te palikt!”

Jāpiebilst, ka Tulonas komandai šī sezona bija ārkārtīgi neveiksmīga gan sportisko panākumu neesamības, gan komandas mikroklimata veidošanas ziņā. Čempionu kausā viņi apstājās pusfinālā, piekāpjoties Klermonai un tie paši klermonieši viņus pārspēja arī Top 14 finālmačā.

Kā arī…

- Pēc vakar notikušā Francijas čempionāta fināla ir paziņots, ka divi tā dalībnieki pievienosies Francijas izlasei. Pols Žedrisiaks nomainīs finālmačā savainojumu guvušo Arturu Ituriu, bet Fransuā Trin-Duks aizstās Kamilu Lopezu.

- Savukārt viņu oponenti, DĀR izlase, paziņojusi, ka viņiem nepalīdzēs Dueins Vermulens no Tulonas un “Stormers” pārstāvis Damjiens de Alands. Abi spēlētāji mokās ar savainojumiem.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 16:35, pirms 7 gadiem
Kā noprotu, priekš regbija šāds algas čeks ir kosmoss. Ņemot vērā to, ka japānis noteikti nav labākais spēlētājs pasaulē, tāds Kīrans Rīds droši varētu prasīt visus 5M pa sezonu... Vai arī, ja skatās uz šo jautājumu no otras puses, tad pa šādu ciparu varētu noalgot 2-3 visaugstākās Pasaules klases spēlētājus.

     [+] [-]

, 2017-06-05 16:38, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Kā noprotu, priekš regbija šāds algas čeks ir kosmoss. Ņemot vērā to, ka japānis noteikti nav labākais spēlētājs pasaulē, tāds Kīrans Rīds droši varētu prasīt visus 5M pa sezonu... Vai arī, ja skatās uz šo jautājumu no otras puses, tad pa šādu ciparu varētu noalgot 2-3 visaugstākās Pasaules klases spēlētājus.
Salīdzinājums ļoti vienkāršs - Lī Halfpenijs, kurš tagad pilda tos pienākumus, kurus bija jāpilda Goromaru, saņem 0.6 miljonus mārciņu un reāli "velk" komandu (ja viņš būtu spēlējis finālā, ne aizbraucis Lauvu tūrē, tad man ir ļoti pamatotas aizdomas, ka iznākums finālam varētu būtu arī cits,).

  -2 [+] [-]

, 2017-06-05 16:40, pirms 7 gadiem
"japāņu fulbeks varētu "

Očiņ Latiškij post!

  -2 [+] [-]

, 2017-06-05 18:42, pirms 7 gadiem
Cienījamais Miņina kungs, lūdzu, pirms raksti par regbiju, palūdz padomu autoram Raimondam, viņš iemācīs Tev regbija terminoloģiju. Ar prieku lasu Tavus rakstus, bet, fulbeks šoreiz būs aizsargs! Cheers!

     [+] [-]

, 2017-06-05 20:52, pirms 7 gadiem
KK47 rakstīja: Cienījamais Miņina kungs, lūdzu, pirms raksti par regbiju, palūdz padomu autoram Raimondam, viņš iemācīs Tev regbija terminoloģiju. Ar prieku lasu Tavus rakstus, bet, fulbeks šoreiz būs aizsargs! Cheers!
Paldies par ieteikumu, taču šajā gadījumā vārds "fulbeks" ir lietots apzināti (tāpēc arī ir izcelts slīprakstā).

     [+] [-]

, 2017-06-05 21:00, pirms 7 gadiem
Neredzu nekādu problēmu, ka tiek rakstīts fulbeks, hukers, vingers vai kā citādi. Tā ir latviešu valodas problēma, ka valodniekiem un viņu līdzskrējējiem gribas visu ierāmēt literārās valodas rāmjos.

Ja gribas kaut kur piesieties, tad vienmēr kāds atradīs iemeslu.
Man pašam ir tikai prieks, ka tiek rakstīts par regbiju!