Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Iespaidīgu jubilejas spēli aizvadījušais Cirša: "Lai jaunie nāk un pierāda, ka ir labāki"

Ints Megnis
Ints Megnis

Iespaidīgu jubilejas spēli aizvadījušais Cirša: "Lai jaunie nāk un pierāda, ka ir labāki"
Guntis Cirša spēlē ar Dāniju. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija leģenda Guntis Cirša, kurš sestdien savā piecdesmitajā spēlē valstsvienībā ienesa trīs piezemējumus, saka, ka šādi piepildījis sapni, bet izlasi viņš gatavs atstāt brīdī, kad jaunākie spēlētāji pierādīs, ka ir labāki.

46 gadus vecais Cirša Latvijas izlasē debitēja tieši pirms 20 gadiem. Oficiālie dati liecina, ka pirmajās 49 spēlēs viņš kopā bija ticis pie 20 punktiem, bet vienā pašā piecdesmitajā mačā savāca 15 punktus.

"Galvenais, ka ļoti labi nospēlējām, kā komanda. Šie trīs piezemējumi bija īsts komandas darbs - ļoti labi tika nospēlēts cīņā un man atlika tikai trīs soļus uztaisīt," veterāns uzsvēra komandas biedru nopelnus. "Mačā jau no pirmās minūtes rādījām spēli, ko treneris lika, un tas arī atnesa rezultātu - kā vēlāk izrādījās, pirmajās 15-16 minūtēs uztaisījām pusi rezultāta."

Pirmo piezemējumu Cirša ienesa otrajā minūtē, bet 16. minūtē Latvija jau izvirzījās vadībā ar 19:3. Otrais puslaiks sākās vēl iespaidīgāk un jau tā pirmajā minūtē Cirša trešo reizi piezemēja bumbu, noslēgumā Latvijai Baldonē Dāniju pieveicot ar 38:3.

"Treneris pārtraukumā prasīja cik varu spēlēt. Smejoties teicu, ka uzlikšu piezemējumu un tad mainiet. Piezemējums sanāca pirmajā minūtē, bet nemainīja. Beigās nācās pašam teikt, ka vajag maiņu," stāstīja Cirša, kurš nomainīts tika otrā puslaika vidū. "Vienā no diviem 1. maija treniņiem ar Elmāru Šefanovski smejoties runājām - es teicu, ka ideāli būtu "hat-trick" piecdesmitajā spēlē, viņš pasmējās, teica, ka tā nenotiek, bet piebilda, ka pats savā mājas pilsētā Baldonē gribētu vienu piezemējumu. Abiem mums piepildījās sapnis."

"Kopā man Latvijas izlasē ir vairāk punktu nekā statistikā, bet divus piezemējumus, kas tika gūti pēc cīņas barā, ieskaitīja citiem spēlētājiem. Esmu ļoti priecīgs, ka piecdesmitajā spēlē un vēl mājās šādi izdevās. Laukuma segums bija perfekts - labākais, kādā šajos 20 gados esmu spēlējis," Cirša slavēja Baldones stadionu. Tāpat viņš daudz pozitīva teica par jauno Latvijas izlases galveno treneri Geriju Vokeru, kuram sestdien bija debijas spēle. "Man ir bijis gods spēlēt pie visiem četriem Latvijas izlases treneriem, var redzēt, ka Gerijam ir cita skola. Latvijas izlases spēles stils ir pilnībā mainījies. Man nav viegli šim stilam turēt līdzi ātruma ziņā, jo daudzi spēlētāji izlasē man varētu būt dēli. Tomēr kā komanda nospēlējām perfekti un trenera uzdevumus izpildījām par 95%. Jau no sākuma uzspiedām savu stilu un pirmajās 20 minūtēs visu uztaisījām."

"Lai jaunie nāk un pierāda, ka ir labāki," Cirša teica par plāniem turpināt spēlēt izlasē. "Es biju uz visiem treniņiem. Jā, fiziskajā ziņā jaunie būs spēcīgāki, bet pieredze ir pieredze. Ir jāsaprot, kur konkrētajā brīdī jāatrodas."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija