Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Debitējot jaunam latviešu izcelsmes spēlētājam, regbija izlase piekāpjas Ukrainai

Debitējot jaunam latviešu izcelsmes spēlētājam, regbija izlase piekāpjas Ukrainai
Latvijas regbija izlase pirms spēles ar Ukrainu
Foto: Latvijas Regbija federācija

Latvijas regbija izlasē sestdien debitēja latviešu izcelsmes angļu spēlētāju Endrū Marks Šteinbergs, bet valstsvienība Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences turnīra spēlē ar 14:32 (6:8) Upesciemā piekāpās Ukrainai.

Pēc puslaika Ukrainai vēl bija salīdzinoši neliels pārsvars, tomēr otrajā spēles daļā favorīti, kuri no grupas ir visaugstāk pasaules rangā, nodrošināja pārliecinošu uzvaru.

Vienīgo piezemējumu Latvijas izlasē veica Toms Asejevs.

Latvijas izlases sastāvā bija trīs "Miesnieku" spēlētāji. Atgādinām, ka šis klubs pēdējā laikā iesaistījies konfliktā ar Latvijas Regbija federāciju (LRF) un pat ticis diskvalificēts no nacionālā čempionāta.

No latviešu izcelsmes angļiem Davidsoniem šoreiz izlasē ir vienīgi Roberts Davidsons, bet valstsvienībā debitēja Šteinbergs, kurš gan ļoti pārliecinošu sniegumu neparādīja.

Ciklu Latvija noslēgs nākamajā nedēļā ar spēli izbraukumā pret Zviedriju un tajā izlasei obligāti būs nepieciešams gūt vismaz vienu punktu, lai saglabātu vietu šajā līmenī. Šāda situācija radās pēc tam, kad pagājušajā nedēļā Ukraina negaidīti nespēja pieveikt pastarīti Ungāriju.

Latvijas klasiskā regbija izlase pagājušā gada otrajā pusē Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konference sacensības sāka ar uzvaru 12:6 pret Ungāriju, taču tad sekoja neveiksme pret Lietuvas regbistiem ar rezultātu 19:33.

Grupā ar 19 punktiem četrās spēlēs jau triumfējusi Lietuva, ar 11 punktiem seko Ukraina, piecus punktus izcīnījusi Ungārija, bet pa četriem punktiem ir Zviedrijai un Latvijai, kurām vēl jāaizvada noslēdzošo cikla spēli. Pēc viena apļa spēlēm vājākā komanda no Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences piecnieka izkritīs uz divīzijas otro konferenci. Savukārt labākā komanda papildspēlē tiksies ar Dienvidu divīzijas čempioni, un uzvarētāja pacelsies līmeni augstāk.

Pirmās konferences turnīrā Ziemeļu un Dienvidu divīzijās tiek noskaidrota 19. spēcīgākā izlase Eiropā.


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.