Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas kausu regbijā 7 izcīna "Transact Pro"

Latvijas kausu regbijā 7 izcīna "Transact Pro"
"Transact Pro" regbisti (sarkanajās formās)
Foto: miesnieki-rugby.lv

4. maijā Carnikavas stadionā notika "Isover" Latvijas kausa izcīņas sacensības olimpiskajā sporta veidā regbijā 7, kurās šogad bija pieteikušās 12 komandas. Tāpat kā pirms gada, galveno balvu izcīnīja regbija kluba “Miesnieki” komanda Transact Pro”, finālā ar 65:7 pārspējot RK “Baldone” regbistus.

“Isover” Latvijas kausa izcīņā regbijā 7 iesākumā visas 12 vienības bija sadalītas četrās grupās pa trim un vispirms aizvadīja viena apļa grupu turnīru. A grupā pārliecinoši pirmie bija “Transact Pro” ovālās bumbas meistari, kas ar 41:0 pieveica Jelgavas “Alnis” regbistus, bet ar 50:0 “Livonia/Autowelt” vienību. B grupā pirmie bija RK “Baldone”, kas ar 31:7 pieveica “Miesnieku” regbistus, bet ar 44:0 Valmieras “Fēniksu”. Intriģējoša situācija izveidojās C grupā, kur visām trim komandām bija pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam jeb četri punkti. Visu izšķīra katras vienības gūto un zaudēto punktu attiecība, kura šoreiz labāka bija RK RT (+17). Otrie palika “LMT/Eži” (-7), bet trešie “Transact Pro 2” (-10). Visbeidzot D grupā divas uzvaras guva “Kurši/Livonia”, kas ar 38:14 pieveica “LLU/Telms” komandu, bet ar 51:0 “Piekūni/Imanta”.

Tālāk sacīkstes risinājās pēc izslēgšanas principa. Grupu pirmo vietu ieguvēji izspēlēja pusfinālu un finālu par kausu, otro vietu ieguvēji par šķīvi (5. vieta), bet trešo ailīšu ieņēmēji – par biķeri (9. vieta). Jau pusfinālā par galveno sacensību balvu – “Isover” kausu – savā starpā tikās galvenie pretendenti “Transact Pro” un “Kurši/Livonia”. Pārāki ar 40:17 bija “Transact Pro”. Otrajā pusfinālā RK “Baldone” ar 31:7 uzvarēja RK RT. Tādējādi finālā spēkiem mērojās “Transact Pro” un RK “Baldone”, visnotaļ pārliecinoši ar 65:7 uzvaru izcīnot “Transact Pro”. Finālā par šķīvi (5. vietu) “Livonia/Autowelt” ar 14:12 sīvā cīņā pieveica “LMT/Eži” komandu, bet mačā par biķeri (9. vietu) “Transact Pro 2” ar 14:5 uzvarēja Jelgavas “Alni”. Jāpiebilst, ka sacensības atbalstīja ne tikai “Isover”, bet arī “Piebalgas alus”.

Galīgais vietu sadalījums: 1. “Transact Pro”, 2. RK “Baldone”, 3. “Kurši/Livonia”, 4. RK RT, 5. “Livonia/Autowelt”, 6. “LMT/Eži”, 7. “LLU/Telms”, 8. “Miesnieki”, 9. “Transact Pro 2”, 10. Jelgavas “Alnis”, 11. Valmieras “Fēnikss”, 12. “Piekūni/Imanta”.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 56 gūtajiem punktiem kļuva Egīls Āboliņš (RK “Baldone”), 51 punktu iekrāja Valters Raņķis (“Transact Pro”), bet 39 Kristaps Bērziņš (“Kurši/Livonia”). Labākais regbists – Valters Raņķis (“Transact Pro”).

“Transact Pro” galvenais treneris Uldis Bautris:
"Sacensībās piedalījās 12 komandas. Tas priecēja. Tāpat priecēja tas, ka visās vienībās bija daudz jaunu spēlētāju. Jāatzīst, ka kopējais sacensību līmenis ir cēlies. Diemžēl bija maz pieredzes bagātāko spēlētāju, kuri vēl varētu piedalīties sacensībās. Šoreiz sanāca tā, ka ar galvenajiem pretiniekiem “Kurši/Livonia” tikāmies jau pusfinālā un uzvarējām samērā līdzīgā cīņā. Nevaru gan nepiebilst, ka šajā komandā bija maz “Livonia” regbistu, bet gan vairāki spēlētāji no “Ežiem” un SK “Ovāls”. Tā jau sāk atgādināt nosacītu Latvijas izlasi. Viņu līderis Kristaps Bērziņš demonstrēja atzīstamu meistarību un cīņassparu. Fināls diemžēl nesanāca tik spraigs. RK “Baldone” bija bez sevišķām ambīcijām, turklāt mums bija lielākas iespējas variēt ar sastāvu daudzo rezervistu dēļ. Tomēr jāatzīst, ka “Baldones” aizkļūšana līdz finālam šai komandai ir vērā ņemams panākums. Domāju, ka pelnīti par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts mūsu Valters Raņķis. Vēl ar prieku jāatzīmē, ka Latvijas regbijā ir parādījies nopietns sponsors – “Isover”. Domāju, ka šādu atbalstītāju piesaistīšana turpmāk tikai uzlabos mūsu sacensību kvalitāti."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


, 2011-05-05 18:34, pirms 13 gadiem
Transact Pro jau otro gadu pēc kārtas izcīna kausu. Tas dara godu Miesniekiem un Uldim Bautrim. Savukārt no daudziem klubiem veidotā Kurši/Livonia šogad tikai trešā...
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.