Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Īrija Čikāgā aizslauka prom Itāliju

Īrija Čikāgā aizslauka prom Itāliju
Foto: EPA/Scanpix

Noslēdzoties otrajai starptautiskā regbija rudens testu spēļu nedēļai Īrijas valstsvienība nodemonstrēja lielisku sniegumu, ar 54:7 sagraujot Itālijas valstsvienību.

Lai popularizētu regbija spēli, vakardien Čikāgā, "Solider Field" arēnā, kas ne pirmo reizi uzņem regbija komandas, tika aizvadīta spēle starp Īriju un Itāliju. Lai arī Itālijas valstsvienība ir vieni no tā sauktā pirmā līmeņa komandām, mačā pret īriem viņi, protams, bija pastarīšu lomā, jo pretim stājās Pasaules reitinga otrā komanda, kas, turklāt, pavasarī izcīnīja "Grand Slam" uzvaru Sešu nāciju kausā.

Jāsaka, ka Īrijas vienība jau no pirmajām minūtēm parādīja savus nopietnos nodomus un nemēģināja spēlēt no aizsardzības. Tadžs Bērnijs jau pirmajās minūtēs guva piezemējumu, kas bija viņa pirmais piecu punktu uzbrukuma noslēgums no diviem, ko vakar vakarā viņš izpildīja. Savukārt Luks Makgrats jau puslaika otrā pusē guva otro piezemējumu, kas ļāva īriem pārtraukumā doties esot vadībā ar 14:7. Vienīgo Itālijas piezemējumu guva Mišels Kampaņjaro.

Iespējams, ka pēc šāda pirmā puslaika rezultāta kāds gaidīja līdzīgu otro spēles daļu, taču veltīgi, jo tajā Īrijas izlase guva sešus bezatbildes piezemējumus un svinēja pārliecinošu uzvaru. Ar "hettriku" izcēlās Džordans Lamūrs.

Tiesa, šī nebija vienīgā spēle, kas vakardien notika Čikāgas galvenajā sporta arēnā, jo dažas stundas vēlāk "Solider Field" sanākušos skatītājus jau mēģināja iepriecināt vietējā komanda, jo ASV izlase tikās ar "Maori All Blacks", jeb Jaunzēlandes otro izlasi.

Jāsaka, ka ASV izlasei gan nekas no iepriecināšanas nesanāca, jo viņi aizvadīja izteikti vāju spēli, kurā pieļāva deviņus pretinieku piezemējumus, pašiem gūstot vien trīs, kā arī nespēja izmantot to, ka jaunzēlandiešiem trīs reizes tika parādīta dzeltenās kartītes, kas otrā puslaika ievadā uz sešām minūtēm viņus atstāja 13 vīru sastāvā. Maz tā, ka amerikāņi šajā brīdī neguva ne punktu, "Maori All Blacks" pamanījās divreiz nogādāt bumbu ieskaites zonā, kad to izdarīja Iaizija Vokers-Līvers.

Tāpat jāpiebilst, ka vakardien spēlēja arī Rumānija un Kenija. Rumāņiem tas bija pirmais tests kopš skandalozā šī pavasara Eiropas čempionāta mačiem, kā rezultātā viņi ne tikai zaudēja visus izcīnītos punktus, bet arī vietu Pasaules kausā, bet Kenijai šī spēle ir viens no gatavošanās posmiem pirms pēdējās cerības turnīra, kurā izspēlēs atlikušo ceļazīmi uz Pasaules kausu regbijā, kas 2019. gadā norisināsies Japānā. Šajā mačā pārliecinošu uzvaru, ar 36:5, izcīnīja mājnieki, rumāņi.

Starptautiskie testu mači turpināsies jau nākošajā nedēļā, kad jau piektajā novembrī Kanādas izlase tiksies ar Anglijas čempionāta otrajā divīzijā spēlējošo Koventrī klubu. Savukārt par kārtas centrālo maču var saukt 10. novembrī paredzēto Anglijas un Jaunzēlandes cīņu Tvikenhemas arēnā.

2018. gada rudens testi

MājniekiViesiRezultāts
JapānaJaunzēlande31:69
VelsaSkotija21:10
AnglijaDĀR12:11
RumānijaKenija36:5
ĪrijaItālija54:7
ASVJaunzēlandes Maori22:59

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.