Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Maradonas atbalstītie argentīnieši pārspēj Tongu

Maradonas atbalstītie argentīnieši pārspēj Tongu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar cīņu par otro vietu C grupā turpinājās Pasaules kauss regbijā. Šajā spēlē tikās Tonga un Argentīna, bet uzvaru izcīnīja Argentīna – 45:16.

Tongas un Argentīnas mačs pēc būtības bija cīņa par otro vietu C grupā, t.i., vietu izslēgšanas spēlēs, jo Gruzija šo abu komandu savstarpējā cīniņā varēja iesaistīties vien ar vairākiem priekšnosacījumiem. Tieši tāpēc atbildības slogs uz abām komandām bija liels.

Spēles sākumā aktīvāki bija Tongas regbisti un viņi arī guva pirmo piezemējumu, kad veiksmīgs bija Kurts Morats. Viņi arī neapstājās pie sasniegtā un mēģināja izveidot ko vairāk, taču neprecizitātes tehniskajā izpildījumā viņiem to neļāva. Argentīnieši gan pēc šāda negaidīta sākuma arī ilgi nebija skubināmi uz pretreakciju, turklāt tā bija visai iespaidīga.

"Los Pumas" no sākuma realizēja soda sitienu, kad precīzs bija Nikolā Sančezs, taču tas bija tikai sākums astoņu minūšu ofensīvai, kuru laikā dienvidamerikāņi guva 20 punktus, tajā skaitā, divus piezemējumus, kas tika ienesti ieskaites zonā pēc ļoti dinamiskiem un ātriem uzbrukumiem.
Tongieši no sākuma, protams, šķita mazliet dezorganizēti, taču pēc tam prata atspēlēt astoņus punktus, no kuriem pieci tika gūti pēc Soanes Tongauihas piezemējuma, kad viņš noslēdza tikpat ātru Tongas uzbrukumu, kā pirms tam rādīja Argentīna.

Puslaika pārtraukumā komandas gāja pie rezultāta 20:13 par labu Argentīnai, tomēr nevarēja teikt, ka kādai no komandai ir pietiekošs pārsvars, lai otrajā spēles cēlienā varētu atslābināties, vēl vairāk – cīņa par uzvaru šajā spēlē tikai sākās.

Jāpiebilst, ka spēli VIP ložā vēroja arī Argentīnas futbola leģenda Djego Maradona, kurš, kā kārtīgam dienvidniekam pienākas, arī ļoti emocionāli reaģēja uz notiekošo laukumā, aktīvi atbalstot savus tautiešus.

Šo ideju, par abu komandu nopietnajiem nolūkiem uz otro puslaiku, apstiprināja arī Morats, kurš jau pašā puslaika sākumā guva trīs punktus, samazinot rezultāta starpību līdz četriem. Tiesa, ilgi priecāties par šo panākumu saliniekiem nenācās, jo Sančezs, kurš šajā Pasaules kausā vēl nav sitis garām vārtiem, realizēja kārtējo soda sitienu, atjaunojot to pašu pārsvaru, kas bija ejot pārtraukumā.

Turpinājumā Tonga, saprotot, ka ne jau no aizsardzības viņi spēs uzvarēt, devās uzbrukumos un veidoja bīstamus momentus, taču gūt punktus viņi nespēja, jo Morats sita garām vārtiem, arī ieskaites zonā tikt tongieši nespēja.
Pretinieku nespēju argentīnieši gan izmantoja un Sančezs turpināja būt nekļūdīgs soda sitienos, realizējot sesto sitienu (realizācijas un soda sitienus skaitot kopā) pēc kārtas. Sančezam bija iespēja arī realizēt septīto sitienu, taču viņš, netipiski sev, kļūdījās. Tiesa, tas nemainīja spēles galveno sižeta līniju, jo argentīniešiem bija 10 punktu pārsvars, ko Tongas komandai bija jāpaspēj sadeldēt.

Ar deldēšanu gan nekas nesanāca, jo Argentīna darbojās gana pārliecinoši, pie saviem realizētajiem sitieniem Nikolā Sančezs pieskaitīja vēl piecu punktu piezemējumu, bet Tongas izlase, lai arī vairākas reizes bija izveidojusi bīstamus uzbrukumus, kā arī atradās tiešā ieskaites zonas tuvumā, nespēja gūt piezemējumu vai kā citādi samazināt rezultāta starpību.

Visas tongiešu cerības uz kaut kādu pozitīvu spēles iznākumu iznīcināja Juniana Montoijas piezemējums, kad Argentīna izspēlēja viltīgu koridoru. Savukārt punktu pielika Santjago Kordero piezemējums pēdējā mača minūtē.

Pēc spēles gandrīz droši var teikt, ka Argentīna ir kvalificējusies izslēgšanas mačiem, jo pēdējā spēļu kārtā viņiem būs jācīnās ar, lai arī labu spēli demonstrējošo, taču nebūt ne pašu spēcīgāko Namībijas izlasi, bet Tongas pretinieks būs pasaules spēcīgākā regbija vienība – Jaunzēlande. Tāpēc salu valsts regbistiem ir jācer uz brīnumu, jo, lai turpinātu cīņu par Veba Elisa balvu viņiem ne tikai pašiem ir jārāda superspēle, bet arī jācer uz ārkārtīgi neveiksmīgu Argentīnas spēli.
Tāpat jāpiebilst, ka visas iespējas iekļūt turnīra otrajā kārtā zaudēja arī Gruzija, taču viņi vēl var pacīnīties par automātisko kvalifikāciju uz 2019. gada Pasaules kausu, mēģinot ierindoties trešajā vietā grupā. Lai to izdarītu viņiem ir jāuzveic jau pieminētā Namībija.

Argentīna – Tonga 45:16 (20:13)

Piezemējumi: Tukulets (19), Imhofs (21), Sančezs (63), Montoija (71) - Morats (6), Tongauiha (37)
Realizācijas: Sančezs (20, 22, 72, 80) -
Soda sitieni: Sančezs (17, 25, 43, 52) – Morats (32, 41)

C grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Jaunzēlande3300127:40214
2.Argentīna3201115:51210
3.Tonga310261:8326
4.Gruzija310236:10704
5.Namībija200236:8300

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.