Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Miesnieki" maratona nedēļas ietvaros iespēlē jaunos un uzvar "Jūrmalu"

"Miesnieki" maratona nedēļas ietvaros iespēlē jaunos un uzvar "Jūrmalu"
Epizode no "Jūrmalas" un "Miesnieki"/"Ķekavas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija čempioni "Miesnieki"/ "Ķekava" otrdien valsts meistarsacīkšu spēlē ar rezultātu 46:5 (31:0) pieveica turnīra pastarīti "Jūrmala". Šī "Miesniekiem" bija otrā spēle nedēļas nogrieznī, kad jāaizvada trīs mači, un Latvijas čempionu sastāvā laukumā devās trīs debitanti, turklāt Markuss Bēmers arī ienesa piezemējumu.

Otrdienas spēlē pēc 12 spēlētām minūtēm čempioni bija vadībā ar 12:0, kad piezemējumus bija veikuši Elmārs Šefanovskis un Emīls Cēburs, bet vienu realizāciju trāpījis Lauris Dūzelis. Vēl pirmajā puslaikā piezemējumus veica arī Roberts Ameters, vēlreiz Cēburs un veterāns Guntis Cirša, pēc 40 spēlētām minūtēm "Miesnieki"/ "Ķekava" komandai esot priekšā ar 31:0.

Otrais puslaiks bija mazāk rezultatīvs - divus piezemējumus ienesa Šefanovskis, vienu jaunais Markuss Bēmers, bet "Jūrmalai" goda punktus guva Rolands Kursitis. Bēmers, kurš šovasar ar Latvijas U18 izlasi spēlēja Eiropas čempionātā, aizvadīja pirmo maču "Miesnieku" lielās komandas sastāvā. Tāpat debijas piedzīvoja Mareks Vaičuks un Raivo Ercenieks.

"Trīs jaunie aizvadīja gandrīz pilnus puslaikus, turklāt Markuss arī veica piezemējumu. Ņemot vērā režīmu, vairākiem spēlētājiem devām atpūtu. Laukumā tika pieļautas tradicionālās kļūdas," saka regbija kluba "Miesnieki" galvenais treneris Kristaps Andersons, atklājot, ka rindā uz debiju galvenajā komandā gaida vēl vairāki jaunie spēlētāji, kurus jāsāk iespēlēt. "Tāpat komandā atgriezies Feivors Maduka, kurš bija noilgojies pēc spēlēšanas."

"Miesnieki" sestdien Baltijas "Top" līgas spēlē ar 7:27 piekāpās pagājušā gada turnīra čempionei Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", bet šajā sestdienā viņi Latvijas čempionāta mačā Rūjienā viesosies pie "Fēniksa". Savukārt vēl pēc nedēļas Latvijas čempionus gaida "Top" līgas pusfināla mačs pret Lietuvas grandu "Baltrex-Šiauliai".

"Šādos mačos ir diezgan sarežģīti gatavoties "Baltrex", to vairāk var nosaukt kā treniņu ar pretinieku. Tomēr labi, ka varam iespēlēt jaunos spēlētājus," saka Andersons. "Ņemot vērā pašreizējo spēļu grafiku, mums ir jāsadala spēki, jādod atpūsties tiem, kuriem mikrotraumas."

"Pirmajā puslaikā spēlējām neslikti, aizsargājāmies. Jā, bumbu vairāk kontrolēja viņi, jo mūsu tehniskās kļūdas neļāva to pārvaldīt," saka "Jūrmalas" galvenais treneris Svajūns Mikalčus. "Esmu apmierināts ar tiem, kuri tikai sāk karjeru - viņi spēlē arvien labāk un pozitīvi skatos uz nākamo sezonu."

Arī "Jūrmalai" šī ir smaga nedēļa, jo svētdien Upesciemā gaidāma arī spēle pret "Garkalne"/ "Livonia". Savukārt sezonas svarīgākais mačs kūrortpilsētas komandai gaidāms 14. septembrī, kad Juglas stadionā, tiks uzņemts "Fēnikss", noskaidrojot, kura komanda kā pēdējā sasniegs Latvijas kausu. "Šī otrdienas spēle bija pārceltā, jo nevarējām to aizvadīt pludmales regbija dēļ, bet neko darīt. Protams, ka galvenā būs spēle pret "Fēniksu". Viesos zaudējām ar 15 punktiem, tagad vajadzēs uzvarēt pārliecinošāk, lai mēs nepaliktu pēdējie."

"Jūrmala" - "Miesnieki"/"Ķekava" 5:46 (0:31)

"Jūrmala". Piezemējums: Rolands Kursitis.
"Miesnieki"/"Ķekava". Piezemējumi: Elmārs Šefanovskis 3, Emīls Cēburs 2, Roberts Ameters, Guntis Cirša, Markuss Bēmers. Realizācijas sitieni: Lauris Dūzelis 3.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.