Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Halfpenijs atgriežas Velsā, noslēdz līgumu ar “Scarlets”

Juris Miņins
Juris Miņins

Halfpenijs atgriežas Velsā, noslēdz līgumu ar “Scarlets”
Lī Halfpenijs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc ilgiem un baumu pavadītiem kluba meklējumiem, Velsas izlases aizsargs Lī Halfpenijs beidzot ir atradis savu jauno mājvietu, peivienojoties Pro14 čempionāta klubam Lanelli “Scarlets”.

Iepriekš jau ziņojām, ka pēc skandalozās atlaišanas no Francijas čempionāta Top14 komandas “Toulon RC”, kas, pēc neoficiāliem datiem, ir arī bagātākā regbija komanda pasaulē, Li Halfpenijs ilgu laiku nevarēja atrast jauno komandu, bet viņa vārds tika sasaistīts ar vairākām Anglijas Premjerlīgas komandām, tajā skaitā Bātu, par kuru tika ziņots, ka tā ir jau vienojusies ar velsieti.

Patiesība gan izrādījās tāda, ka Anglijas Premjerlīgā Halfpenijs netika, jo noslēdza trīspusējo līgumu ar Lanelli “Scarlets” un Velsas regbija savienību. Līgums paredz, ka 60% no spēlētāja algas, kas iepriekšējās sezonās, pēc neoficiāliem datiem, sasniedza pat vienu miljonu dolāru, maksās Velsas regbija savienība.

Jāpiebilst, ka Lī Halfpenijs savu profesionāļa karjeru sāka citā Velsas komandā, Kārdifas “Blues”, ko pārstāvēja no 2008. līdz 2014. gadam, pēc tam pārceļoties uz Tulonu.

Aizsargs savas karjeras laikā ir pārstāvējis visas Velsas jauniešu un junioru izlases, Velsas nacionālajā komandā uz šo brīdi ir sakrājis 71 maču, kā arī četras spēles aizvadījis britu un īru “Lauvu” komandā, uz kuru ir saņēmis uzaicinājumus trīs reizes (2009., 2013., 2017. gados).

Kā arī...

- Jaunzēlandes, “Crusaders” un Kanterberijas komandu hukers Koudijs Teilors ir noslēdzis jaunu līgumu ar Jaunzēlandes regbija federāciju, kas paredz, ka viņš paliks Jaunzēlandē līdz 2021. gadam. Teilors ir pirmais Jaunzēlandes regbists, kurš šobrīd ir apliecinājis savu gatavību spēlēt mājās arī 2021. gadā.

- Sonijs Bils Viljamss ir saņēmis atļauju spēlēt. Iepriekš jaunzēlandietis bija saņēmis diskvalifikāciju par spēka paņēmienu galvas rajonā Britu un īru“Lions” spēlētājam. Par to spēlētājs saņēma sarkano kartīti un diskvalifikāciju, kas viņam liegtu piedalīties Regbija čempionāta spēlēs pret Austrāliju. Neatkarīgā ekspertu komisija gan deva slēdzienu, ka Sonijs Bils Viljamss savu diskvalifikācijas laiku ir izcietis un drīkst spēlēt gaidāmajos mačos. Tiesa, šāds lēmums izraisīja sašutumu “World Rugby”, kuri arī izplatīja oficiālu paziņojumu medijiem.

- Anglijas Premjerlīgā tiek gatavota maiņa starp Lesteras un Glosteras klubiem, kuras rezultātā Lesterā nonāks Džonijs Mejs, bet Glosteras rindas papildinās Eds Sleiters.

- Kanādas regbija savienība ir nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar Marku Anskombī, jo, kā teikts oficiālajā paziņojumā, viņu un trenera redzējums par Kanādas regbija attīstību ievērojami atšķiras.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features