Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Eštons pievienojas "Harlequins", Vunipola drīkst spēlēt

Juris Miņins
Juris Miņins

Eštons pievienojas "Harlequins", Vunipola drīkst spēlēt
Kriss Eštons
Foto: PA/Scanpix

Anglijas izlases spēlētājs Kriss Eštons, kurš nesen pameta Seilas "Sharks" komandu, kā jau tika prognozēts, ir pievienojies citai Premjerlīgas komandai, Londonas "Harlequins".

Iepriekš jau ziņojām, ka viens no visu laiku labākajiem piezemējumu guvējiem mūsdienu regbijā, Kriss Eštons, ir pametis pašreizējos Premjerlīgas vicelīderus, Seilas "Sharks" vienību, taču skaidrības par viņa nākošo darba vietu nebija, tikai baumas, ka tā varētu būt "Harlequins" vienība. Tāpat vēlāk kļuva zināms, ka Eštona vēlme pamest "Sharks" vienību parādījās pēc tam kā abas puses saprata, ka fulbeka pozīcijas komandas treneru spēles redzējumā ir diezgan šaubīgas.

Šoreiz baumas arī pavisam drīz apstiprinājās, jo šodien Eštons jau bija ieradies "Arlekīnu" treniņbāzē un iepazinās ar jaunajiem komandas biedriem.

Kriss Eštons ir zināms kā viens no labākajiem piezemējumu guvējiem mūsdienu regbijā, jo 2017./2018. gada sezonā, pārstāvot Tulonas vienību "Top 14" čempionātā, viņš 23 maču laikā 24 reizes nogādāja bumbu ieskaites zonā, kas ir Francijas čempionāta augstākās divīzijas rekords. Savukārt Anglijas Premjerlīgā Eštona kontā ir 84 piezemējumi, kas ir trešais visu laiku labākais rādītājs līgas vēsturē un no šajā rādītājā labākā, Toma Vorndela, atpaliek par septiņiem piezemējumiem.

Tiesa, pievienojoties "Harlequins" vienībai, Eštons ir skaidri paziņojis, ka viņu interesē ne tikai piezemējumu rekords kā tāds, bet arī 100 piezemējumu robežas sasniegšana.

Kā arī...

- Ir kļuvis zināms, ka Mako Vunipola nepiedalīsies šonedēļ paredzētajā Anglijas un Velsas mačā, jo pastāvēja bažas par uzbrucēja veselības stāvokli, taču iemesls netika minēts.Vēlāk gan atklājās, ka 29 gadus vecajam regbistam bija aizdomas par saslimšanu ar koronavīrusu.

Tiesa, Londonas "Saracens" komanda ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka Mako, ja vien nenotiks nekas ārkārtējs, piedalīsies šajā nedēļas nogalē paredzētajā mačā pret Lesteru, norādot, ka regbistam neesot koronavīrusa slimniekiem raksturīgo simptomu.

- Koventrī "Wasps" no saviem principiālajiem pretiniekiem, Vusteras "Warriors" ir pārvilinājuši aizsargu Raienu Milsu. Vusteras komandas rindās 27 gadus vecais spēlētājs bija aizvadījis 106 mačus, bet "Wasps" vienībai pievienosies pēc sezonas.

- Velsietis Halams Emoss šajā sezonā vairs nespēlēs. Kārdifas "Blues" spēlētājam nu ir jādomā par ceļgala savainojuma ārstēšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/