Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

ASV triumfē Amerikas regbija čempionātā

ASV triumfē Amerikas regbija čempionātā
Foto: worldrugby.org

Ar ASV regbija valstsvienības uzvaru noslēdzās 2018. gada Amerikas čempionāts regbijā. Izšķirošajā mačā amerikāņi ar 61:19 pārspēja Urugvaju.

ASV "Ērgļi" vakarnakt izbraukumā parādīja savu labāko spēli visā 2018. gada Amerikas čempionātā, pārspējot Urugvaju ar 61:19, kas viņiem ļāva saglabāt iepriekšējā gadā iegūto Amerikas čempionu titulu.

Jāsaka, ka amerikāņi visu nokārtoja jau mača pirmajās 40 minūtēs, jo jau no paša mača sākuma noorganizēja ofensīvu uz kuru urugvajieši acīmredzami nebija gatavi tāpēc nebija arī nekāds brīnums, ka jau spēles 26. minūtē ASV izlase bija garantējusi sev bonusa punktu par četriem piezemējumiem, bet puslaiku noslēdza ar ļoti iespaidīgu rezultātu – 40:0.

Otrajā mača daļā viesi jau vairs nerāvās uz priekšu ar tik lieliem spēkiem, jo spēle, skatoties uz rezultātu objektīvi, jau bija vinnēta, tāpēc arī laukumā varēja vērot jau daudz vienlīdzīgāku spēkošanos, taču arī tajā amerikāņi uzvarēja ar 21:19. Kopumā piezemējumu skaita ziņā ASV uzvarēja ar 9:3, divi no piezemējumiem Maika Teo kontā.

Tā kā amerikāņi ne tikai uzvarēja, bet arī izdarīja to ar bonusa punktu, Argentīnas otrajai izlasei, kas ir šī turnīra titulētākā komanda, otro gadu pēc kārtas ir jāsamierinās ar otro vietu. Pēdējā spēlē viņi ar 28:8 pārspēja Brazīliju. Savukārt Kanādas izlase turnīra noslēgumā tika pie savas otrās uzvaras, jo spēja pieveikt Čīli (33:17).

Par 2018. gada Amerikas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva ASV izlases pārstāvis Vils Megī, kura kontā 38 punkti, bet piezemējumu skaita ziņā gan līderis neparādījās un trim spēlētājiem, amerikāņiem Henko Germiskī, Maikam Teo un argentīnietim Santjago Resinjo ir pa trim piecu punktu uzbrukuma noslēgumiem.

Amerikas čempionāts regbijā, 5. kārta

MājniekiViesiRezultāts
UrugvajaASV19:61
ČīleKanāda17:33
BrazīlijaArgentīna XV8:28
#KomandaSUNZP
1.ASV550025
2.Argentīna XV540121
3.Urugvaja530214
4.Kanāda520311
5.Brazīlija51044
6.Čīle50051

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.