Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija Romā nokārto pārliecinošu uzvaru pār Itāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija Romā nokārto pārliecinošu uzvaru pār Itāliju
Entonijs Vatsons (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvaru savu 2018. gada Sešu nāciju kausa kampaņu sāka iepriekšējo divu sezonu čempioni, Anglija, kas izbraukumā ar 46:15 pārspēja Itāliju.

Vēl pirms spēles sākuma daudzi izteica bažas par to, ka šī spēle varētu būt neinteresanta, jo tajā tikās komandas, kas pēdējos gados Sešu naciju kausā ieņem absolūti pretējas pozīcijas, proti, angļi pēdējās divās sezonās ir ne tikai labākā šī turnīra dalībniece, bet arī viena no labākajām komandām pasaulē, trenera Edija Džonsa vadībā zaudējot vien vienā mačā no 23 aizvadītajiem. Savukārt Itālija ir pārliecinoši vājākā Sešu nāciju kausa komanda, turklāt viņu sniegums 2017. gada rudens testu mačos neliecienāja, ka šogad viņi varētu būt konkurētspējīgāki.

Spēles ievads ar neraisīja optimismu tajos, kuri cerēja uz sīvu spēkošanos, jo pirmo desmit minūšu laikā Anglijas izlase, precīzāk – Entonijs Vatsons, guva divus ātrus piezemējumus, panākot 10:0. Tiesa, itāļi "neizšķīda" un jau pēc desmit minūtēm Tomaso Benvenuti atbildēja ar piezemējumu un kopumā rezultāts kļuva vairs tikai 10:7 par labu angļiem.

Līdz pārtraukumam gan viesi prata palielināt savu pārsvaru, jo piezemējumu un veiksmīgu realizācijas sitienu izpildīja Ovens Farels, kas uz tablo iededza 17:10 par labu Anglijas izlasei.

Otrā puslaika pirmajās divās minūtēs abas komandas nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču nedz angļiem, nedz itāļiem šos piezemējumus neieskaitīja, jo pirms tam tika fiksēti noteikumu pārkāpumi. Rezultāts gan paspēja mainīties, kad Ovens Farels realizēja soda sitienu, panākot savai komandai 10 punktu pārsvaru.

Sems Simodss gan spēles 52. minūtē izdarīja to, kas vēl šajā spēles cēlienā nebija izdevies, proti, savā Sešu nāciju kausa debijas spēlē Ekseteras "Chiefs" komandas pārstāvis visus pārsteidza, paņemot bumbu no cīņas un aizskrienot ieskaites zonas virzienā, veicot arī pirmo pareizo piezemējumu puslaikā.

Tiesa, ilgi nebija jāgaida uz mājnieku atbildi, jo pēc diezgan kvalitatīvas ofensīvas, kas gan bija sadrumstalota vairākos nogriežņos, Matia Belini, kuru no laukuma mēģināja iznest divi oponenti, spēja piezemēt bumbu līdz ar ieskaites zonas karodziņu, tādējādi saasinot spēles gaitu.

Itālija arī turpinājumā centās saglabāt spiedienu uz Anglijas ieskaites zonu, tiesa, tas neizdevās un mača iniciatīvu pārņēma viesi un mēģināja apspēlēt savus pretiniekus jau "uz glanci", veidojot patiešām interesantus vairāku fāžu uzbrukumus. Piezemējumu guva Džordžs Fords, jau pieminētais Simondss, kā arī uz maiņu nākušais Džeks Nouvels, kas pilnībā noņēma visus jautājumus par mača uzvarētāju.

Lai arī spēles rezultāts (46:15) liecina par vienas komandas lielu pārsvaru, nevar teikt, ka Itālija šajā cīņā tika sagrauta, jo viņi demonstrēja daudz labāku sniegumu nekā rudenī un brīžiem angļiem radīja diezgan nopietnas problēmas. Tiesa, nopietni apdraudēt viesu uzvaru viņiem gan neizdevās.

Sešu nāciju kausa izcīņas spēles turpināsies pēc nedēļas, kad 10. februārī Īrija tiksies ar Itāliju, bet Anglija – ar Velsu. Savukārt dienu vēlāk cīnīsies divas pirmās kārtas neveiksminieces – Skotija un Francija.

2018. gada Sešu nāciju kauss

#KomandaSUNZPAP
1.Anglija110046:155
2.Velsa110034:75
3.Īrija110015:134
4.Francija100113:151
5.Skotija10017:340
6.Itālija100115:460