Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija dramatiskā cīņā izrauj uzvaru pret Īriju

Skotija dramatiskā cīņā izrauj uzvaru pret Īriju
Sjuarts Hogs izcēlās ar diviem piezemējumiem.
Foto: rbs6nations.com

Sešu nāciju čempionāts sācies ar pārsteigumu. Skotija savā laukumā ar 27:22 uzveica vienu no galvenajām turnīra favorītēm Īriju. Divus piezemējumus uzvarētāju labā guva Stjuarts Hogs.

Spēli pārliecinošāk sāka skoti, kas, savas publikas kvēli atbalstīti, uzbrukumā vērpa Īrijas aizsardzībai bīstamas kombinācijas. Īru trumpis savukārt bija grupu cīņa, kurā skoti nespēja turēt īru spiedienu un jau pirmajā puslaikā četras reizes pārkāpa noteikumus.

9. minūtē Stjuarts Hogs izmantoja Gerija Ringrousa kļūdu aizsardzībā un guva piezemējumu, bet 12 minūtes vēlāk viņš ar māņkustības palīdzību atkal izrāvās no Īrijas aizsardzības skavām un guva savu otro piezemējumu. Skotu kapteinis Greigs Leidlovs iesita abus realizācijas sitienus, panākot 14:0.

Uz skotu sākuma ofensīvu īri atbildēja ar piezemējumu piecas minūtes vēlāk, kad ilgstošu uzbrukumu ar piezemējumu laukuma malā noslēdza Kīts Ērls (14:5). Trīs minūtes vēlāk skotiem radās iespēja ievadīt bumbu spēlē netālu no īru ieskaites laukuma. Pēc viltīgas kombinācijas, piezemējumu Skotijas labā guva Alekss Danbars, bet Leidlovs turpināja būt nevainojams sitienos pa vārtiem. Padijs Džeksons gan trīs punktus īriem atguva, taču pirmais puslaiks noslēdzās ar itin pārliecinošu Skotijas izlases vadību - 21:8.

Otrajā puslaikā iniciatīva pārgāja īru rokās un skotiem ļoti daudz nācās spēlēt aizsardzībā. 48. minūtē Ians Hendersons guva piezemējumu, kuram Padijs Džeksons pievienoja arī realizāciju, bet 13 minūtes vēlāk pats Džeksons izcēlās ar septiņu punktu gājienu - piezemējumu un realizāciju. 21:22 - pirmo reizi visā spēlē vadībā izvirzījās viesi.

Regbija jaunāko laiku vēstures pārzinātāji jau steidza uzskaitīt tās reizes, kad Skotijas izlase izlaidusi uzvaru no rokām, taču šis nebija tas gadījums. Greigs Leidlovs mača izskaņā ļoti veiksmīgi nodiriģēja savas komandas atspēlēšanos, pats iesitot divus soda sitienus. Pēdējo izpildot jau pēc spēles laika beigām, fonā skanot Skotijas himnai. 27:22 - skoti pirmo reizi kopš 2013. gada uzveic īrus un piesaka sevi kā nopietnu titula pretendenti. Savukārt Īrijas izlase nopelnīja bonusa punktu turnīra tabulā par rezultāta starpību, kas mazāka par 7 punktiem.

Skotija 27:22 Īrija (21:8)

Piezemējumi: Hogs 9', 21', Danbars 29' - Ērls 26', Hendersons 48', Džeksons 62'
Realizācijas: Leidlovs 10', 22', 30' - Džeksons 49', 63'
Soda sitieni: Leidlovs 73', 81' - Džeksons 34'