Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Krievijas izlases treneris pēc zaudējuma ar 0:35: "Mums tas ir liels sasniegums"

Krievijas izlases treneris pēc zaudējuma ar 0:35: "Mums tas ir liels sasniegums"
Krievijas izlases spēlētāji pēc mača
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas regbija izlases treneris Lins Džonss, neskatoties uz to, ka viņa vadītā komanda 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra mačā zaudēja Īrijai ar 0:35, bija apmierināts ar parādīto spēli.

"Mēs atradāmies laukumā, lai maksimāli sarežģītu īriem iespējas gūt šos piezemējumus, mēs labi cīnījāmies uzbrkumā, rādījām organizētu spēli un arī aizsardzībā 60 minūtes darbojāmies ļoti pieklājīgā līmenī. Cilvēkiem, kas ir tālāki no regbija, varu droši teikt – tas nav viegli," pēc zaudējuma sacīja Džonss, "šis mums ir liels sasniegums un šī ir liela diena mūsu komandai. Esmu lepns par puišiem!"

Tāpat Krievijas izlases galvenais treneris iezīmēja gana optimistisku nākotni: ""Lāči" ir gana spēcīgi puiši, viņi cīnījās no visas sirds un šodien parādīja, ka Krievijas regbijam var būt gana spoža nākotne."

Savukārt Īrijas izlases treneris Džo Šmits izcēla sarežģītos spēles apstākļus: "Man ir prieks, ka mēs kontrolējām mača gaitu neskatoties uz sarežģītajiem laikapstākļiem. Mums šī uzvara bija ļoti svarīga no psiholoģiskā aspekta. Pie tik liela gaisa mitruma ir ļoti grūti kontrolēt bumbu, taču mēs iztikām bez lielām tehniskām kļūdām. Mačs pret Samoa gan varētu būt smagāks, jo viņi paši arī spēlē līdzīgos apstākļos, tāpēc varētu būt vairāk pielāgoti šim klimatam."

Arī mača vērtīgākais spēlētājs Rīzs Rudoks atzīmēja, ka spēle notika ne tajos vienkāršākajos apstākļos: "Spēlēt bija grūti, taču mēs pratām samazināt kļūdu īpatsvaru. Tādas, protams, bija, taču ne kritiskas un mums ir laiks, lai uzlabotu spēli. Jāuzteic arī Krievijas izlase, kura izdarīja patiesi iespaidīgu fizisko spiedienu, taču mēs ar to tikām galā."

Visbeidzot, Krievijas izlases kapteinis Vasīlijs Artemjevs uzslavēja kā komandas biedrus, tā arī atbalstītājus: "Paldies visiem, kas mūs atbalstīja. Mēs nejūtamies "salauzti", jo cīnījāmies no visas sirds, taču punktus šoreiz neguvām. Pietrūka spēka. Tiesa, mēs spēlējām pret vienu no pasaules vadošajām komandām. Ceram, ka līdzjutēji, neskatoties uz zaudējumu, atbalstīs mūs arī pēdējā spēlē."

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.