Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Gruzija sabrūk otrajā puslaikā, Fidži tiek pie pirmās uzvaras

Gruzija sabrūk otrajā puslaikā, Fidži tiek pie pirmās uzvaras
Foto: Reuters/Scanpix

Fidži regbija izlase, izmantojot kā nedisciplinēto spēli, tā lielo izpildījuma "brāķa" īpatsvaru Gruzijas izlases sniegumā, šodien 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja savu pirmo uzvaru – 45:10

Šīsdienas pirmajā spēlē tikās Gruzijas un Fidži izlases, kas bija ne tikai principiāls divu otrā ešelona komandu cīniņš, bet arī spēle par automātisko ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru, kā arī vismaz teorētiskām cerībām par ceturtdaļfinālu, jo zaudējušajai komandai tādu vairs nebūs.

Ilgu laiku neviena no komandām nevarēja ne tikai atklāt mača rezultātu, bet arī iegūt kaut cik ievērojamu pārsvaru, tāpēc komandas pirmo spēles ceturtdaļu pavadīja cīņā par iniviatīvu. Te gan arī jāpiebilst, ka laika apstākļi nebija regbijam paši patīkamākie, jo cīņu pavadīja pamatīgs lietus.

Viss varēja mainīties brīdī, kad Soso Matiašvili stājās pie bumbas, lai izpildītu soda sitienu, taču viņa raidītā bumba lidoja garām vārtiem. Interesanti, ka šajā epizodē diezgan amizanti kļūdījās mača tiesneši, jo viens no viņiem pacēla karodziņu, lai gan bumba, kā minēts, lidoja garām vārtiem. Tas, protams, radīja zināmu apjukumu, jo ne tikai līdzjutējiem bija neliela vilšanās, bet arī uz rezultāta tablo atpakaļ bija jāizgaismo divas nulles.

Vecā atziņa par to, ka, ja punktus negūsti pats, tad, visdrīzāk, to izdarīs pretinieki, šoreiz arī nostrādāja, kad gruzīni, cerot uz bumbas izripošanu autā, nesapratās aizsardzībā un Semi Radradra to ieguva savā kontrolē, bet mirkli vēlāk uzbrukuma smailē izvirzīja Vaisea Najacalevu, kurš tad arī atklāja mača rezultātu.

Lai arī Fidži pirmie izvirzījās vadībā, Gruzijas izlasei bija teritoriāls pārsvars. Savukārt puslaika izskaņā viņi, nodemonstrējot sev neraksturīgu ātru regbiju, "uz rokām" aiznesot bumbu līdz pretinieku tiešam ieskaites zonas tuvumam, gruzīni guva savus pirmos punktus, tiesa, tikai trīs.

Frenks Lomani bija tas, kurš, ilgi negaidot, spēles 45. minūtē, noslēdza Fidži straujo uzbrukumu, saņemot piespēli no jau pieminētā Radradra. Jāsaka, ka puslaika ievadā gruzīni vairākas reizes pārkāpa noteikumus, neatlaižot pretinieku pēc tvēriena izdarīšanas, kas arī izveidoja rezultatīvo uzbrukumu.

Jāsaka, ka gruzīni vienalga devās uz priekšu, taču paši nepiedodami kļūdījās, atdeva bumbu pretiniekiem un saņēma vēl vienu piezemējumu, kad Josua Tuisova gar laukuma malu izrāvās un bija neapturams. Jāpiebilst, ka abos otrā puslaika piezemējumos Bens Volavola realizācijas sita garām.

Daudz laika gruzīniem nevajadzēja, lai atspēlētu vismaz dažus punktus, jo atsākot spēli, viņiem padevās labs sākumsitiens un straujā uzbrukumā Mamuka Gorgodze, komandas iedvesmotājs un pieredzējušākais spēlētājs, piezemēja bumbu Fidži ieskaites zonā.

Jāsaka, ka, lai vai kā Gruzija mēģināja atspēlēties, viņi sistemātiski pieļāva vienas un tās pašas kļūdas, zaudēja pozīciju un, nonākot bumbai laukuma malā, Semi Radradra beidzot guva piezemējumu arī pats, nodrošinot saliniekiem bonusa punktu.

Semi Kunitani guva Fidži izlases piekto piezemējumu, bet Api Ratunijarava – sesto, faktiski noņemot no dienas kārtības jebkādus jautājumus par šī mača uzvarētāju. Mača izskaņā gan fidžieši neapstājās un Semi Radradra otrreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā, kļūstot par galveno šīs cīņas varoni.

Fidži – Gruzija 45:10 (7:3)

Piezemējumi: V.Najacelevu (20), F.Lomani (45), J.Tuisova (50), S.Radradra (61, 76), S.Kunitani (67), A.Ratunijarava (69) – M.Gorgodze (53)
Realizācijas: B.Volavola (21, 63, 70, 72, 77) – S.Matiašvili (55)
Sodi: NAV - S.Matiašvili (35)

D apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Velsa220072:399
2.Fidži310293:797
3.Austrālija210164:506
4.Gruzija310257:955
5.Urugvaja210137:604


, 2019-10-03 10:35, pirms 5 gadiem
" Kunitani guva Fidži izlases piekto piezemējumu, bet Api Ratunijarava – sesto, faktiski noņemot no dienas kārtības jebkādus jautājumus par šī mača uzvarētāju. Mača izskaņā gan fidžieši nepadevās un Semi Radradra otrreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā, kļūstot par galveno šīs cīņas varoni."

Juri (visu cieņu par regbija atspogulēšanu), vai pats saprati, ko sacepi? Kas kuram nepadevās?
, 2019-10-03 10:42, pirms 5 gadiem
Tā slavēja to grupu cīņu, bet izrādās, ka pret Fidži nekas nesanāca!
, 2019-10-03 10:44, pirms 5 gadiem
Tik ātri tiek rakstīts, ka tie raksti vairs nav lasāmi!
, 2019-10-03 10:55, pirms 5 gadiem
šodien noskatījos 3 spēli.
esmu pelnījis trīszvaigžņu ordeni
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.